4 Απριλίου του 2017: κλείνει το Mininova

To Mininova, ένα από τα μεγαλύτερα και από τα παλαιότερα sites στο διαδίκτυο, αποφάσισε να σταματήσει τη του.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα Mininova, το forum θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ το υπόλοιπο site θα κλείσει ένα μήνα αργότερα.Mininova

“Στις 4 του Απρίλη του 2017 το Mininova.org θα σταματήσει να λειτουργεί. Μετά την ημερομηνία αυτή, τα δεν θα υπάρχουν seeders για τα . Οι Uploaders θα πρέπει να κάνουν αντίγραφα του περιεχομένου τους,” αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Μininova ιδρύθηκε από πέντε φοιτητές από την Ολλανδία αμέσως μετά το κλείσιμο του Suprnova. Το torrent site από τη Σλοβενία ​​ξεκίνησε να λειτουργεί το 2002 και έκλεισε στα τέλη του μετά από νομικές απειλές.
Το Suprnova ήταν ένα τεράστιο torrent site και το κλείσιμό του, άφησε ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του . Το Mininova έπαιξε λίγο με το όνομά του domain και κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα sites της εποχής καταφέρνοντας να αντικαταστήσει πλήρως το Suprnova.

  ΟΗΕ: να φορολογηθούν οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων

Βέβαια η δόξα δεν κράτησε πολύ.

Αν και αρχικά ξεκίνησε σαν χόμπι από μερικούς μαθητές, σύντομα έγινε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων. Έτσι άρχισαν οι νομικές πιέσεις καθώς οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων κατήγγειλαν συνεχώς που έπρεπε να αφαιρεθεί.

Το , Μininova έχασε μια αγωγή από την BREIN, μια τοπική αντί-πειρατική ομάδα. Μετά από συμμόρφωση στη δικαστική απόφαση, η οποία ήθελε να αφαιρεθούν όλα τα torrents που παραβίαζαν το νόμο, το Μininova έχασε τη λάμψη του και πάρα πολλούς από τους χρήστες που το υποστήριζαν.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το Μininova δημοσίευσε την παραπάνω ανακοίνωση που αναφέρει τον τερματισμό της σελίδας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


82  +    =  90