Τι είναι το Miniplayer στο YouTube

Το Miniplayer στο Youtube είναι μια νέα λειτουργία με την οποία η αναπαραγωγή ενός βίντεο εμφανίζεται σε μικρό μέγεθος στην κάτω δεξιά γωνία ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να σερφάρει στα υπόλοιπα βίντεο της σελίδας.

Ο όρος Miniplayer εμφανίζεται στην αγγλική έκδοση του προγράμματος περιήγησης, ενώ όσοι τρέχουν την Ελληνική έκδοση θα το δουν ως “Ενεργοποίηση ελαχιστοποιημένου προγράμματός παραγωγής”. Συγχωρήστε μας, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τον Αγγλικό όρο, διότι είναι πιο εύχρηστος.

Το νέο εικονίδιο του Μiniplayer, βρίσκεται μεταξύ του εικονιδίου “Ρυθμίσεις” και του εικονιδίου “Λειτουργία κινηματογράφου” στη κάτω μπάρα διεπαφής του χρήστη.

Ο τρόπος χρήσης είναι αρκετά απλός. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε τη Μiniplayer προβολή, δηλαδή να μεταβείτε από την κανονική προβολή σε λειτουργία ελαχιστοποιημένης προβολής.

Σημειώστε ότι πατώντας την ελαχιστοποιημένη προβολή δεν θα παραμείνετε στη σελίδα στην οποία είναι ενσωματωμένο το βίντεο αλλά θα επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα (αν υπήρχε).

Από εκεί και πέρα μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα, π.χ. μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, και επίσης να ανοίξετε άλλες έτερες σελίδες στο YouTube, χωρίς να χάσετε την πρόσβαση στο miniplayer.

  AndEX Oreo 8.1 build 180202 Android στο PC σας με Google Play Store

Μπορείτε να εκτελέσετε αναζητήσεις ή να ανοίξετε τις περισσότερες σελίδες στο YouTube (που δεν είναι όμως σελίδες βίντεο) ενώ το Miniplayer παίζει βίντεο. Λάβετε υπόψη ότι η συσκευή αναπαραγωγής είναι ορατή μόνο όταν είναι ενεργή η καρτέλα του YouTube.

Αν θέλετε να ξαναγυρίσετε σε κανονική προβολή, απλά κάντε κλικ στο βίντεο του miniplayer και αυτό θα εμφανιστεί ξανά σε κανονική λειτουργία προβολής στον ιστότοπο.

Γενικότερα, η προβολή miniplayer αρκετά περιορισμένη όταν τη συγκρίνετε με την κανονική προβολή. Ενώ έχετε επιλογές για αναπαραγωγή / παύση, επανάληψη αναπαραγωγής και φόρτωση του επόμενου βίντεο, θα παρατηρήσετε ότι δεν παρέχονται επιλογές για την αλλαγή της έντασης ή της ποιότητας ή εναλλαγής υπότιτλων / λεζάντων. Θα πρέπει να επιστρέψετε στην κανονική προβολή για να κάνετε αυτές τις αλλαγές.

Το miniplayer στο YouTube λειτουργεί σε πολλά σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Η επιλογή δεν περιορίζεται στο Chrome, αλλά είναι διαθέσιμη και στα Microsoft Edge, Vivaldi και Mozilla Firefox, Opera κλπ.

  O Edward Snowden προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2013

Στα κινητά Android, το εικονίδιο της λειτουργίας αυτής συμβολίζεται με ένα βελάκι προς τα κάτω που βρίσκεται στο πάνω αριστερά μεριά του βίντεο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


81  +    =  82