Ομάδα του MIT δημιούργησε ρομπότ με ανθρώπινα αντανακλαστικά

Στο ερευνητικό πρόγραμμα της Defence Advnaced Research Projects Agency (), οι ερευνητές του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ στο οποίο η κίνηση υποτάσσεται από το χρήστη για την ταχύτητα, την ισορροπία και την επιδεξιότητα.

MIT robot-gets-excellent-reflexes-when-controlled-by-human MIT

Έχει παρόμοια λειτουργία με τα και τον απομακρυσμένο έλεγχο με γνώμονα τα αυτοκίνητα, τα ρομπότ θα αντιδράσουν μόνο με τις αντιδράσεις-κινήσεις που δίνονται από ένα «χρήστη» και θα είναι σε θέση να λειτουργεί σε περιοχές αδύνατο για τους ανθρώπους να επιβιώσουν, όπως σε υποβρύχια ή σε περιοχές με μεγάλη ραδιενεργή ακτινοβολία, ή ακόμα και σε άλλους πλανήτες.

Επιπλέον το ρομπότ θα είναι σε θέση να έχει επιπλέον ταχύτητα, ακρίβεια, ευελιξία μέσω εντολών ενός ανθρώπου από σημαντική απόσταση.

Ωστόσο, διαφέρουν από τις τρέχουσες τηλεχειριζόμενες συσκευές, θα έχει ένα επιπλέον εξαιρετικό χαρακτηριστικό που θα μπορεί να “δώσει” στο χειριστή του, “δύναμης ανάδρασης” ( feedback), προκειμένου να εξουδετερώσει και να βοηθήσει το μηχάνημα να παραμείνει στην ισορροπία του.

  Βγήκε το Linux 6.0 και ο Linus ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην επόμενη έκδοση

Για παράδειγμα, εάν το ρομπότ χάσει την ισορροπία σε κάποιο ανώμαλο έδαφος, ο χειριστής θα αισθανθεί αυτό και θα κλίνει στην αντίθετη πλευρά, βοηθώντας το ρομπότ να αποκτήσει και πάλι την ισορροπία του.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μηχανής είναι ότι μπορεί να κάνει ό,τι ένας άνθρωπος πρέπει να κάνει σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου.

Πηγή: thegreeksenergy.com

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).