Το MIT δημιούργησε το πρώτο φερμουάρ ρομπότ

MIT: Πως θα σας φαινόταν αν το μπουφάν σας κουμπωνόταν μόνο του καθώς φεύγετε από την πόρτα του σπιτιού σας; Υποδεχθείτε το Zipperbot.MIT Zipperbot

Η τεχνολογία των φορετών εξαρτημάτων () αλλά και των robots αναπτύσεται αρκετά γρήγορα. Η wearable τεχνολογία συνήθως εστιάζει σε αυτοματισμούς με παράλληλη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιώντας την κίνηση του σώματος ή με την ενσωμάτωση ηλιακών κυττάρων σε υφάσματα ή άλλων ευφάνταστων λύσεων.

Κατά καιρούς έχουμε δει μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα που μπορούν να φορεθούν, όπως τα Smartwatches ή τα γυαλιά της Google, ή συσκευές εντοπισμού κλπ. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ερευνητές στο MIT δεν αρκούνται σε “απλές” ιδέες και κινούνται στην σφαίρα του παράξενου. Έτσι μας παρουσιάζουν το Zipperbot.

Το zipperbot είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα ενός προγράμματος με την ονομασία Sartorial Robotics (Ενδυματολογική Ρομποτική) που τρέχει μία Ερευνητική Ομάδα Ρομποτικής του MIT. Το ρομπότ Zipperbot πρόκειται για μια μικρή συσκευή με μοναδικό σκοπό να κλείνει και να ανοίγει το το φερμουάρ σας σε ένα σακάκι ή σε ένα μανίκι χωρίς της δική σας βοήθεια. Ενώ φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του σε παντελόνι, αλλά μάλλον είναι θέμα χρόνου να λυθεί.

  Η 0Patch θα υποστηρίξει για άλλα 2 χρόνια τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2

Αν και φαίνεται να είναι δύσκολη η χρησιμοποίηση του zipperbot σε μία κανονική ενδυμασία καθώς δέχεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω καλωδίων ωστόσο με την ενσωμάτωση μίας μικρής μπαταρίας θα μπορούσε να γίνει ένα καλό και χρήσιμο σε κοστούμια σας, στολές και για άλλα είδη ένδυσης. Αν και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη ρουχισμού, το Zipperbot θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για το χειμωνιάτικο παλτό ή μπουφάν σας, ειδικά για όσους φοράνε γάντια και δυσκολεύονται να κουμπώσουν το φερμουάρ. Δείτε το παρακάτω βίντεο με μια επίδειξη του Zipperbot:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  4  =