Το internet της κινητής τηλεφωνίας είναι ταχύτερο από το WiFi στην Ελλάδα

H OpenSignal διεξήγαγε μία μελέτη όπου διαπίστωσε ότι οι συνδέσεις WiFi υστερούν κατά πολύ σε ταχύτητα από τις συνδέσεις των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η έρευνα έγινε σε 33 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Ενδεικτικά οι χώρες που διεξήχθη η έρευνα είναι από την Αυστραλία, όπου η κυψελική ταχύτητα είναι 13Mbps ταχύτερη από Wi-Fi, η Γαλλία, όπου ήταν 2,5Mbps γρηγορότερη. Στην Ελλάδα το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας είναι κατά 10,6 Mbps ταχύτερο από το ότι πιο γρήγορο μπορεί να δώσει ένα WiFi Hotspot. Αντίθετα, στη Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και στις ΗΠΑ, οι συνδέσεις Wi-Fi ήταν πολύ πιο γρήγορες από την κινητή (34 Mbps, 38 Mbps, και 25 Mbps αντίστοιχα).

Ο Ian Fogg, αντιπρόεδρος στην OpenSignal, προέτρεψε τα κινητά δίκτυα και τις πλατφόρμες smartphone να επανεξετάσουν κάποιες βασικές υποθέσεις. Επί του παρόντος, ένα τηλέφωνο “γυρνάει” προς ένα δίκτυο Wi-Fi όποτε αυτό μπορεί, υποθέτοντας ότι αυτό παρέχει στον χρήστη μια ανώτερη σύνδεση στο internet. Αλλά όλο και περισσότερο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν οι συσκευές ενός δικτύου WiFi πολλαπλασιαστούν θα προσδώσουν στους χρήστες μια χειρότερη εμπειρία, σε σχέση πάντα με την αντίστοιχη αύξηση συσκευών στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Και όλα αυτά ενώ είμαστε σε αναμονή του 5G δικτύου.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).