Μονοπώλιο; η Google πρότεινε να αγοράσει την Epic Games

Πέρυσι, το κορυφαίο παιχνίδι Fortnite της αποσύρθηκε από το App Store της Apple και της , αφού οι προγραμματιστές κυκλοφόρησαν ένα νέο σύστημα πληρωμών που παρέκαμπτε τα συστήματα πληρωμών και τις προμήθειες αγοράς των μεγάλων εταιρειών.

Λίγο αργότερα, η Epic κατέθεσε αντιμονοπωλιακές αγωγές εναντίον της Apple και της Google. Τα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι, πριν κατατεθούν οι αντιμονοπωλιακές αγωγές, η Google επιχείρησε να αποκτήσει την Epic Games.money

Το δικαστικό έγγραφο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το The Verge και πρόκειται για την αγωγή της Epic Games κατά της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Epic Games έχει και μια παρόμοια αγωγή κατά της Google στην Αυστραλία.

Στο έγγραφο [PDF], η Epic ισχυρίζεται ότι η Google απειλήθηκε από τα σχέδιά της να παρακάμψει την επίσημη προμήθεια της στο Google Play Store από την διανομή του Fortnite μέσω άλλων καναλιών. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η Google φέρεται να σκέφτηκε να αγοράσει “ένα μέρος ή όλη την Epic Games” για να βγάλει τους προγραμματιστές από την μέση.

Η Google έφτασε στο σημείο να μοιράζεται τα μονοπωλιακά κέρδη της με επιχειρηματικούς εταίρους για να εξασφαλίσει τη συμφωνία τους για τον περιορισμό του ανταγωνισμού, και ανέπτυξε μια σειρά εσωτερικών project για την αντιμετώπιση της “μόλυνσης” που αντιλήφθηκε από τις προσπάθειες της Epic και άλλων να προσφέρουν στους καταναλωτές και τους προγραμματιστές ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις. Σκέφτηκε ακόμα και να αγοράσει μέρος ή ολόκληρη την Epic για να καταπολεμήσει αυτήν την απειλή” αναφέρει η Epic στο δικαστικό έγγραφο.

Η Google, φέρεται να χρησιμοποίησε επίσης συμβατικά και τεχνικά εμπόδια για να δυσκολέψει τους χρήστες να κατεβάσουν τις εφαρμογές της Epic Games στις συσκευές τους. Χρησιμοποίησε τον αποκλεισμό των OEMs, όπως της OnePlus, από τη σύναψη συμφωνιών με την Epic Games κόβοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στους χρήστες να εγκαθιστούν και να ενημερώνουν τις εφαρμογές της Epic Games χωρίς να χρησιμοποιούν το Google Play Store.

Επιπλέον, η Epic Games ισχυρίζεται ότι της προσφέρθηκε μια “ειδική συμφωνία” από την Google για να κυκλοφορήσει το Fortnite στο Play Store σαν ένα άλλο μέτρο για να σταματήσει τις sideloading προσπάθειες της εταιρείας. Όταν έκαναν την προσφορά, οι ανώτεροι διευθυντές του Google Play φέρεται να παραδέχθηκαν ότι το sideloading θα ήταν μια “απαίσια εμπειρία” και προειδοποίησαν για τα “15+ βήματα” που θα έπρεπε να περάσουν οι χρήστες για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή της Epic Games, αν η εταιρεία δεν αποδεχόταν τη συμφωνία.

Η Epic Games απέρριψε την ειδική συμφωνία της Google, επιλέγοντας να διανείμει το Fortnite για Android μέσω της ιστοσελίδας της Epic και μέσω μιας συνεργασίας με τη Samsung.

Πέρα από την δικαστική διαμάχη με την Epic Games, η Google “κέρδισε” άλλη μια αντιμονοπωλιακή αγωγή τον περασμένο μήνα από γενικούς εισαγγελείς των ΗΠΑ σε 36 πολιτείες και την Ουάσινγκτον. Όπως και μα τις αγωγές της Epic Games, οι γενικοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το Android είναι πολύ λιγότερο ανοιχτό από ό, τι ισχυρίζεται η Google, καθώς περιορίζει τα app stores τρίτων και αποθαρρύνει την άμεση λήψη εφαρμογών.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

epic games,epic games fortnite,google epic games,google epic games fortnite,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).