Η Mozilla φέρνει την φωνητική αναζήτηση στο Firefox


Η εταιρεία Mozilla φέρνει πειραματικά την φωνητική αναζήτηση, καθώς και τα εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων και σημειώσεων για τον Firefox.

firefox

Το Firefox θα πρέπει κάποια στιγμή να ανακάμψει. Η προσπάθεια της ομάδας που ασχολείται με το refactoring του πυρήνα του προγράμματος περιήγησης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αν και το μερίδιο αγοράς του εξακολουθεί να μειώνεται, κυρίως στην έκδοση για επιφάνεια εργασίας. Στην πραγματικότητα, το Firefox είναι σήμερα πιο γρήγορο και πιο λιτό από ό,τι μας έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό. Έτσι το πρόγραμμα περιήγησης μόλις ξεκίνησε τρία νέα πιλοτικά δοκιμαστικά εργαλεία, τη φωνητική αναζήτηση, την ενσωμάτωση σημειώσεων και ένα εργαλείο για την αποστολή μεγάλων αρχείων.

Αυτά είναι προφανώς πειραματικά εργαλεία και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα τα δείτε σε μία stable έκδοση του Firefox. Πράγματι, η ιδέα πίσω από Test Pilot πρόγραμμα είναι να επιτραπεί στη ομάδα του Firefox να δοκιμάσουν νέες ιδέες. Για να δείτε και να δοκιμάσετε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το add-on Pilot Test.

H φωνητική αναζήτηση λειτουργεί επί του παρόντος στις ιστοσελίδες Google, Yahoo και DuckDuckGo.

Η ενσωμάτωση σημειώσεων είναι ένα plugin και το νέο εργαλείο Send (αποστολή μεγάλων αρχείων) είναι web-based και επιτρέπει σε όλους να στέλνουν αρχεία έως 1 GB σε μέγεθος. Κρυπτογραφεί το αρχείο που έχετε ανεβάσει και σας δίνει έναν σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας. Τα αρχεία διαγράφονται αυτόματα μετά από ένα κατέβασμα ή μετά από μία ημέρα. Αυτό δεν είναι ακριβώς η έννοια της διαμοίρασης αρχείων, αλλά η ενσωματωμένη κρυπτογράφηση και ο ανοικτός κώδικας του εργαλείου αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια σας.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news