Το απίστευτο πείραμα με το γυάλινο σπίτι του Mozilla

Glass House: To ηλεκτρονικό απόρρητο δεν είναι μια ιδέα που μπορεί να εξηγήσει κάποιος εύκολα στους χρήστες του Διαδικτύου.Mozilla Glass House

Ενώ είναι σαφές σε όλους ότι ότι οι συνδέσεις στο Internet αφήνουν παραθυράκια που δίνουν πρόσβαση σε τρίτους, κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα στο κοινό από το γυάλινο σπίτι που δημιούργησε το ίδρυμα Mozilla.

Το Mozilla Glass House είναι ένα πείραμα που έγινε στο Αμβούργο της Γερμανίας σαν μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το ίδρυμα προσκάλεσε ανυποψίαστους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να περάσουν μια νύχτα σε ένα ειδικά προετοιμασμένο διαμέρισμα. Μόλις τα ζευγάρια εγκαταστάθηκαν στο διαμέρισμα και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το δημόσιο WiFi για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, οι τοίχοι του διαμερίσματος αφαιρέθηκαν.

Οι άνθρωποι που περνούσαν έξω από το γυάλινο διαμέρισμα σταμάτησαν να δουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό του, και οι φιλοξενούμενοι ταξιδιώτες συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι το «ιδιωτικό» τους διαμέρισμα ήταν εκτεθειμένο από παντού.
Η ιδέα φυσικά του ιδρύματος Mοzilla (όπως προαναφέραμε) ήταν η ευαισθητοποίηση για το απόρρητο στο διαδίκτυο, αλλά και η εκπαίδευση του κοινού.

  Tails Project: Tails 5.7 ανωνυμία στο διαδίκτυο

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τι συνέβη (το ίδρυμα Mozilla αναφέρει ότι για τις εξωτερικές σκηνές χρησιμοποιήθηκαν ηθοποιοί “για δραματικότερες επιπτώσεις”, αλλά ότι οι αντιδράσεις είναι αυθεντικές).

Δείτε το βίντεο και μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Να πούμε ένα μπράβο στο ίδρυμα Mοzilla για την πρωτοβουλία του και να αναφέρουμε ο προστατεύει την της ιδιωτική μας ζωή, πολύ περισσότερο από κάθε άλλο .

Ή μήπως θεωρείτε τον της ή τον Edge της Microsoft περισσότερο αξιόπιστους;

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).