Η Mozilla ξαναχτίζει το Thunderbird. Τι θα δούμε.

Η Mozilla ανακοίνωσε μια πλήρη αναθεώρηση του διάσημου προγράμματος Thunderbird. Δείτε τι να περιμένετε από την νέα έκδοση.

thunderbird mail client

Το Thunderbird είναι ένα πρόγραμμα για την διαχείριση emails με 20ετή ιστορία. Οι παλαιότεροι από εσάς σίγουρα το έχουν ακούσει, αφού ήταν η βασικός ανταγωνιστής του Outlook της εταιρείας Microsoft. Oι προγραμματιστές της Mozilla ανακοίνωσαν μια πλήρη αναθεώρηση του.

Το νέο Thunderbird θα έχει ανανέωση του πηγαίου κώδικα του, βελτίωση της διεπαφής του και η εταιρεία μίλησε για δέσμευση σε ένα πρόγραμμα μηνιαίων ενημερώσεων. Αλλά τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Πάμε να δούμε.

Ιστορικό
Σχεδόν κάθε υπολογιστής που λειτουργούσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες διέθετε ένα πρόγραμμα email και για τους περισσότερους χρήστες Linux, ο προεπιλεγμένος πελάτης ήταν το Mozilla Thunderbird.

To Thunderbird κυκλοφόρησε το 2003 και είναι χτισμένο πάνω από τον κώδικα του Firefox. Διαθέτει μια εξαιρετική σειρά χαρακτηριστικών που του επιτρέπει να λειτουργεί ως πρόγραμμα ανάγνωσης ομάδων συζήτησης πολλαπλών χρήσεων, ως πρόγραμμα IRC, ως εφαρμογή RSS και πολλά άλλα. Διατίθενται επίσης εκδόσεις για Windows, macOS και Linux, με ανεπίσημες θύρες για FreeBSD και OpenBSD.

Το Thunderbird διατηρήθηκε ως κοινότητα μεταξύ 2012 και 2017, με την εταιρεία να ανακτά σιγά-σιγά περισσότερο έλεγχο με αποτέλεσμα νέες προσθήκες ή αλλαγές να απαιτούν έγκριση από τους βασικούς προγραμματιστές και σχεδιαστές.

Τι να περιμένετε από το νέο Thunderbird

Η Mozilla ανακοίνωσε πλήρη αλλαγή της βάσης του κώδικα του Thunderbird σε μια προσπάθεια να γίνει λιτή και αξιόπιστη. Αυτό θα περιλαμβάνει την επανεγγραφή κώδικα που έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και την ενημέρωση του. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει το “τεχνικό χρέος” που προκλήθηκε από σχεδιαστικές επιλογές που έγιναν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η εταιρεία υπόσχεται επίσης μια εντελώς νέα διεπαφή, κατασκευασμένη από την αρχή, με έμφαση στη συνεπή σχεδίαση, καθώς και στη διατήρηση της προσαρμοστικότητας, και ένα προσαρμόσιμο περιβάλλον χρήστη.

Μακέτες για το επανασχεδιασμένο ημερολόγιο Thunderbird κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2022 και παρουσίασαν καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύμπτυξης Σαββατοκύριακων για εξοικονόμηση χώρου, υποδείξεις πλήκτρων πρόσβασης και επιλογές οπτικής προσαρμογής που διατίθενται μέσω ενός αναδυόμενου μενού.

Οι εγγραφές ημερολογίου είναι πολύ πιο ευανάγνωστες και θα μπορείτε να τις επεκτείνετε με ένα μόνο κλικ. Αναμένουμε ότι οι πτυχές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Thunderbird θα διαθέτουν παρόμοιες βελτιώσεις.

Το Thunderbird αποσυνδέεται επίσης από τον κύκλο ενημέρωσης του Firefox και μεταβαίνει σε μηνιαίες ενημερώσεις. Αυτό δίνει στους προγραμματιστές χρόνο να δοκιμάσουν πλήρως τις αλλαγές τους και να διασφαλίσουν ότι θα έχετε μια προβλέψιμη εμπειρία, όπου όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Πότε θα γίνει
Ενώ οι πρώτες αλλαγές για την κυκλοφορία του Thunderbird 115, με την κωδική ονομασία «Supernova» θα γίνουν τον Ιούλιο του 2023, το πρόγραμμα αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί για εκτεταμένη περίοδο έως και τριών ετών. Θα βλέπετε να εμφανίζονται σταδιακές βελτιώσεις με κάθε μηνιαία ενημέρωση. Το Thunderbird έχει μια μικρή βασική ομάδα με μόνο 12 προγραμματιστές πλήρους απασχόλησης και υπάρχει πολύς κώδικας που πρέπει να δημιουργήσουν.

Η διεπαφή χρήστη θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει, με μικρές τροποποιήσεις στη συνολική εμφάνιση στο μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
Thunderbird,email,Mozilla

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).