Mozilla: Τι είναι οι θερμαινόμενες καρτέλες του Firefox;

Το ίδρυμα Mozilla δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μια νέα λειτουργία που ονομάζεται “Tab Warming” ή στα Ελληνικά Θερμαινόμενες καρτέλες. Το Ελληνικό όνομα μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά οι μηχανικοί που αναπτύσσουν την τεχνολογία ελπίζουν ότι θα βελτιώσουν τη διαδικασία εναλλαγής καρτελών.

Σύμφωνα με μια περιγραφή του χαρακτηριστικού, το επερχόμενο χαρακτηριστικό Tab Warming θα παρακολουθεί τον δρομέα του ποντικιού σας και θα αρχίζει να “ζωγραφίζει” το περιεχόμενο μέσα σε μια καρτέλα κάθε που το ποντίκι σας βρίσκεται πάνω από μια.Mozilla

Ο Firefox με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα αναγνωρίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει κλικ για να δει μια καρτέλα και θα προσπαθήσει να την προετοιμάσει ή να την προθερμάνει κατά τους μηχανικούς του Mozilla.

“Αυτά τα πολύτιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιούνται για την καλύτερη απόδοση στη μεταφόρτωση, έτσι ώστε όταν το click event έρθει τελικά, το tab θα είναι έτοιμο και θα σας περιμένει”, δήλωσε ο Mike Conley, ένας από τους μηχανικούς του Firefox που εργάζεται σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Το Tab Warming που αναπτύσσει ο Mozilla, δεν θα πρέπει να συγχέεται με την φόρτωση των καρτελών ή την προφόρτιση των tabs. Η καρτέλα θα πρέπει να είναι ήδη φορτωμένη στο πρόγραμμα περιήγησης (μάλλον απευθύνονται σε μένα που οι ανοιχτές καρτέλες καμια φορά ξεπερνούν τις 100).

Η λειτουργία αναφέρεται στο tab “painting,”, το οποίο είναι η διαδικασία της εμφάνισης του περιεχομένου μιας σελίδας μέσα σε μια καρτέλα.

Ο Conley δήλωσε ότι αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ετοιμάζεται για να βελτιώσει την εμπειρία του Firefox στην εναλλαγή μεταξύ των ήδη ανοιχτών καρτελών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί εμφανίζουν λευκές σελίδες, το πραγματικό κέρδος θα μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

“Για πολλές περιπτώσεις, σκέφτομαι πραγματικά ότι η προθέρμανση των καρτών δεν θα είναι πολύ αισθητή”, δήλωσε ο Conley.

“Με την εμπειρία μου, προς το παρόν είμαστε σε θέση να προβάλλουμε τους περισσότερους ιστότοπους αρκετά γρήγορα ώστε η διαφορά να είναι αμελητέα.”

“Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι, που δεν μπορούν να αποδώσουν και να εμφανίσουν γρήγορα τα στρώματα τους. Αυτές είναι οι σελίδες που νομίζω ότι θα βοηθήσει το Tab Warming, δήλωσε ο Conley.

Ο μηχανικός του Mozilla αναφερόταν σε ιστότοπους που εμφανίζουν κινούμενα σχέδια φτιαγμένα με CSS και ενδέχεται να χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να εμφανίσουν μια λειτουργική σελίδα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις σελίδες που εμφανίζουν πολλές εικόνες που μπορεί να χρειάζονται χρόνο για υπολογισμό πριν την εμφάνιση.

Τη λειτουργία θα την δούμε στις επερχόμενες εκδόσεις του Firefox, καθώς αυτή τη στιγμή είναι πειραματική και αναπτύσσεται μόνο στο Firefox Nightly.

Επίσης, δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όσοι από εσάς θέλουν να την δοκιμάσουν, εκτός από την εγκατάσταση του Firefox Nightly, θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν χειροκίνητα.

Αυτό γίνεται από το about:config και την ρύθμιση:

“browser.tabs.remote.warmup.enabled”. Με ένα διπλό click, ορίστε την τιμή σε true και είστε έτοιμοι.

Για να μην ψάχνετε:

about:config?filter=browser.tabs.remote.warmup.enabled

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).