200000$ σε όποιον αποδείξει ότι το MS-DOS της Microsoft είναι κλεμμένο

Φήμες λένε ότι η Microsoft αντέγραψε το CP/M της Intel για να δημιουργήσει την πρώτη του MS- για το PC της IBM. Αυτές οι φήμες έχουν ερευνηθεί αρκετές φορές, αλλά ο σύμβουλος Bob Zeidman δεν λέει να το βάλει κάτω.

Το , ο Zeidman χρησιμοποίησε λογισμικό forensic για την ανάλυση του , και δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οότι η αντέγραψε τον κώδικα. Παρόλα αυτά ανακοίνωσε τα ευρήματά του σε ένα paper με τίτλο: “Μήπως ο Bill Gates έκλεψε την καρδιά του DOS;” ή ‘Did Bill Gates Steal the Heart of DOS?MS-DOS

Μετά την ανάλυση αυτή, η Microsoft δώρισε ένα κομμάτι του πηγαίου κώδικα του MS-DOS στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών. Στο ίδιο μουσείο υπάρχει και μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση του πηγαίου κώδικα του /M και πολλοί πιστεύουν ότι έδωσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του MS-DOS.

Ο Zeidman σε τους κώδικες ξανά, από την αρχή.

Παρόλα αυτά, δεν βρήκε ενδείξεις του ότι η Microsoft αντέγραψε τον πηγαίο κώδικα από το CP/M. Ωστόσο, φαίνεται να βρήκε τουλάχιστον 22 system calls, (στις δράσεις του υπολογιστή που στέλνει και λαμβάνει μηνύματα κειμένου από έναν εκτυπωτή, τηλέφωνο, σκληρό δίσκο, κλπ) που είχαν την ίδια (και τον ίδιο αριθμό λειτουργίας) με τον κώδικα του CP/M.

Δεν ήταν αρκετό όμως για να αποδείξει ότι ο κώδικας αντιγράφηκε.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Zeidman προσφέρει μέχρι και 200.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να αποδείξει τη σύνδεση μεταξύ των δύο εφαρμογών.

100.000 δολάρια για όποιον χρησιμοποιήσει “αποδεκτές forensic τεχνικές» για να αποδείξει ότι το MS-DOS έχει αντιγραφεί και άλλα 100.000 δολάρια για αυτόν που μπορεί να αποδείξει ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ΜS-DOS ανήκουν στον Gary Kildall δημιουργό του CP/Μ.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε, μπορείτε να δείτε την πλήρη ανάλυση του κώδικα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).