Η NASA δημοσίευσε εξαιρετικές φωτογραφίες με δημιουργία αστεριών

Η NASA δημοσίευεσε χθες μία σειρά από που έλαβε από το της James Webb, όπου φαίνεται ένα εξαιρετικό καθώς και η δημιουργία νέων αστεριών.

nasa webb space

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA απαθανάτισε μία σειρά από εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες από τους εμβληματικούς “Πυλώνες της Δημιουργίας” ( Pillars of Creation), μία περιοχή όπου σχηματίζονται νέα αστέρια μέσα σε πυκνά σύννεφα αερίου και σκόνης.

Οι τρισδιάστατοι “Πυλώνες της Δημιουργίας” (όπως τους βάφτισε η NASA) μοιάζουν με μεγαλοπρεπείς βραχώδεις σχηματισμούς, αλλά είναι πολύ πιο διαπερατοί. Αυτές οι στήλες αποτελούνται από διαστρικό αέριο και σκόνη που φαίνονται κατά καιρούς, ημιδιαφανείς στο εγγύς υπέρυθρο φως.

Η νέα άποψη του τηλεσκοπίου Webb για τους Πυλώνες της Δημιουργίας (που έγιναν για πρώτη φορά διάσημοι όταν απεικονίστηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA το 1995), θα βοηθήσει τους ερευνητές να ανανεώσουν τα μοντέλα σχηματισμού άστρων, εντοπίζοντας πολύ πιο ακριβείς αριθμούς νεοσχηματισμένων άστρων, μαζί με τις ποσότητες αερίου και σκόνης στην περιοχή.

Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσουν να χτίζουν μια σαφέστερη κατανόηση του πώς σχηματίζονται τα αστέρια. Τα νεοσύστατα αστέρια σε αυτές τις εικόνες από την κάμερα του Webb είναι οι φωτεινές κόκκινες σφαίρες που συνήθως έχουν αιχμές περίθλασης και βρίσκονται έξω από έναν από τους σκονισμένους πυλώνες.

Όταν σχηματίζονται περιοχές με επαρκή μάζα μέσα στους πυλώνες του αερίου και της σκόνης, αρχίζουν να καταρρέουν υπό τη δική τους βαρύτητα, σιγά σιγά θερμαίνονται και τελικά σχηματίζουν νέα αστέρια. Αυτά τα νεαρά αστέρια υπολογίζεται ότι είναι μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ετών.

Τι γίνεται όμως με αυτές τις κυματιστές γραμμές που μοιάζουν με λάβα στις άκρες κάποιων πυλώνων; Αυτές είναι εκτοξεύσεις από αστέρια που εξακολουθούν να σχηματίζονται μέσα στο αέριο και στη σκόνη.

Τα νεαρά αστέρια εκτοξεύουν περιοδικά υπερηχητικούς πίδακες που συγκρούονται με σύννεφα υλικού, όπως αυτές οι χοντρές κολόνες. Αυτό μερικές φορές οδηγεί επίσης σε κραδασμούς, που μπορεί να σχηματίσουν κυματιστά σχέδια όπως κάνει ένα σκάφος καθώς κινείται μέσα στο .

Η κατακόκκινη λάμψη που φαίνεται σε μερικές φωτογραφίες, προέρχεται από τα ενεργητικά μόρια υδρογόνου που προκύπτουν από πίδακες και κραδασμούς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
galaxy,webb,NASA,γαλαξίας,αστέρι

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).