Η NASA σας δείχνει τα ηλιοβασιλέματα των πλανητών

Μία νέα προσομοίωση της NASA σας δείχνει πως θα βλέπατε τα ηλιοβασιλέματα αν ήσασταν στην Αφροδίτη, στον Άρη, στον Ουρανό και στον Τιτάνα.

Σε όλους αρέσει ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Η Γη μας έχει χαρίσει πορτοκαλί και κόκκινα ηλιοβασιλέματα λόγω της ατμόσφαιρας της. Όμως άλλα ουράνια σώματα, όπως ο Άρης ή ο Ουρανός, βιώνουν πολύ διαφορετικά ηλιοβασιλέματα με απροσδόκητα χρώματα. Τώρα, χάρη σε μία προσομοίωση της NASA, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα παράξενα ηλιοβασιλέματα σε εξωγήινους κόσμους.

Ο Τζερόνυμο Βιλανούβα (Geronimo Villanueva), ένας από τους πλανητικούς επιστήμονες της NASA, έκανε ένα διάλειμμα από τη κύρια εργασία του για να φτιάξει προσομοιώσεις από εξωγήινα ηλιοβασιλέματα. Οι προσομοιώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προσγειώσουν διαστημόπλοια – ανιχνευτές στον Ουρανό, στην Αφροδίτη ή στον Τιτάνα που είναι δορυφόρος του Δία.

Οι προσομοιώσεις είναι μαζεμένες σε ένα βίντεο και όλες δείχνουν θέα προς τον ουρανό, με έναν υπόλευκο κύκλο που αντιπροσωπεύει τον ήλιο. Σε μερικούς πλανήτες, όπως ο Ουρανός, ο ουρανός εξασθενεί σε ένα βαθύ μπλε με νότες από πράσινο ή τιρκουάζ. Σε άλλους, όπως ο Άρης, το φως εξασθενεί από ένα καφετί χρώμα σε ένα μπλε, καθώς τα σύννεφα σκόνης του Άρη διασκορπίζουν το μπλε φως καλύτερα από άλλα χρώματα.

  "Μίνι Νείλος" ανακαλύφθηκε στον μακρινό Τιτάνα

Οι προσομοιώσεις της NASA είναι απλές, αλλά σας δίνουν μια καλή ιδέα για το πώς θα ήταν η ζωή σε απομακρυσμένους πλανήτες. Το βίντεο αξιζει να το δείτε στην μέγιστη ανάλυση που μπορείτε και φυσικά σε πλήρη οθόνη.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

38  +    =  40

Previous Story

Firefox 78.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Next Story

5 εφαρμογές για την αναγνώριση ενός τραγουδιού