Τα πρώτα μαρούλια της NASA μεγαλωμένα στον ISS

Οι αστροναύτες της NASA ετοιμάζονται να δοκιμάσουν το πρώτο νωπό λαχανικό που καλλιεργήθηκε στο διάστημα: κόκκινο μαρούλι.

Τα μέλη του πληρώματος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα δοκιμάσουν τα μαρούλια που καλλιεργήθηκαν για ένα πείραμα της NASA. Το Veg-01 είχε σαν στόχο να δοκιμάσει ένα σύστημα ανάπτυξης φυτών.nasa veggie

Δίνοντας νέο νόημα στην “καθαρή διατροφή”, οι αστροναύτες θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουν τα φυλλώδη λαχανικά με βάση κιτρικού οξέος, για να είναι σίγουροι ότι τα τρόφιμα έχουν απολυμανθεί και είναι ασφαλή για τη διατροφή τους.

Όμως οι αστροναύτες δεν επιτρέπεται να καταβροχθίσουν όλη την παραγωγή. Τα μισά λαχανικά θα πρέπει να συσκευαστούν, να καταταχθούν για να επιστρέψουν στη Γη για περαιτέρω επιστημονική ανάλυση.

Το πείραμα Veg-01 αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος του ταξιδιού της NASA στον Άρη, αφού σχεδιάζει ότι το πλήρωμα θα καλλιεργεί το δικό του φαγητό, στις αποστολές εξερεύνησης μακράς διάρκειας.

Όσο μακρύτερα από τη Γη πάει ο άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να είναι σε θέση να καλλιεργεί φυτά για την τροφή του, την ανακύκλωση της ατμόσφαιρας αλλά και για ψυχολογικά οφέλη, ανέφερε η επιστήμονας της NASA Δρ Gioia Massa.

  Kaspersky Lab & ISA για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Οι αστροναύτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το project Veggie για ψυχαγωγικούς λόγους, κάνοντας κηπουρική κατά τη διάρκεια μεγάλων διαστημικών αποστολών, σύμφωνα με τη NASA.

Τα φυτά στεγάζονται σε μια πτυσσόμενη και επεκτάσιμη μονάδα Veggie, που διαθέτει μια επίπεδη οθόνη φωτός με κόκκινα, μπλε και πράσινα LED που βοηθάνε στην ανάπτυξη και την παρατήρηση των φυτών.

Μέχρι τώρα, οι αστροναύτες του ISS ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών, όπως ανέφερε η Gioia Massa.

“Το πλήρωμα έχει μερικά φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, όπως καρότα και μήλα, με κάθε διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού.”

“Αλλά η ποσότητα είναι περιορισμένη και βέβαια πρέπει να καταναλώνονται γρήγορα.”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

2  +  6  =  

Previous Story

Νέα ευπάθεια επηρεάζει το 55% των συσκευών με Android

Next Story

Hacking στα φρένα ενός Corvette