Netflix εξακρίβωση κωδικών πρόσβασης ή νέος λογαριασμός

Είναι κοινό μυστικό: μπορείτε να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασης του Netflix. Μέχρι στιγμής, η streaming υπηρεσία μάλλον ήταν αδιάφορη για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix μάλιστα, Reed Hastings, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι κάτι “θετικό»”.

Τώρα όμως φαίνεται ότι η εταιρεία σκέφτεται να κάνει κάτι γι αυτό. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Streamable, ορισμένοι χρήστες του Netflix άρχισαν να βλέπουν μια προτροπή που τους ζητάει να αποκτήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς.

“Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε τον δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε”, αναφέρει το μήνυμα και στη συνέχεια, ζητά από τους χρήστες είτε να εγγραφούν με ένα δοκιμαστικό λογαριασμό ή να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με ένα email ή ένα SMS.

Εάν είστε πραγματικά στενοί φίλοι με τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού, θα μπορούσε απλώς να σας στείλει τον κωδικό επαλήθευσης, αλλά μπορεί να έχετε πρόβλημα εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τον κωδικό πρόσβασης του πρώην συγκατοίκου που σας έδωσε πριν από πέντε χρόνια.

https://twitter.com/DOP3Sweet/status/1369395237253222414

Ένας εκπρόσωπος της Netflix δήλωσε στο The Streamable,

“Αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς στο Netflix έχουν εξουσιοδότηση να το κάνουν.”

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα μέτρο ασφαλείας κατά των κλεμμένων κωδικών πρόσβασης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η προτροπή καθιστά σαφές ότι η κύρια πρόθεση είναι να περιοριστεί η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Για να πούμε την αλήθεια, φαίνεται ότι μια τέτοια κίνηση ήταν αναπόφευκτη. Δεν γνωρίζουμε αν το Netflix εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο άμεσα σε όλους, αλλά υπάρχει σίγουρα ένας τεράστιος αριθμός θεατών του Netflix που δεν πληρώνουν για την υπηρεσία.

Έρευνες δείχνουν ότι το ένα τρίτο των χρηστών του Netflix μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με κάποιον εκτός του σπιτιού τους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Netflix θα επιτρέψει συνεχώς αυτή την διαρροή χρημάτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
 1. Ας βάλουμε και άλλη μια παράμετρο στο παιχνίδι. Προσωπικά, έχοντας ιδίοις όμμασι δοκιμάσει την πλατφόρμα τους, έχω να πω τα εξής :
  Ως πλατφόρμα είναι όντως πρακτική, με ευκολόχρηστο και έξυπνο σχεδιασμό και παροχές (π.χ. συναφείς ταινίες όποιας παρακολουθείς, προτάσεις κλπ).

  Ως περιεχόμενο όμως την θεωρώ πολύ κάτω του μετρίου μιας και ουσιαστικά – τουλάχιστον στην Ελλάδα, μιας και δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλες χώρες αναπαραγωγής της πλατφόρμας – δεν έχει και τόσο πλούσια και σύγχρονη θεματογραφία για κάποιον που ξέρει τι θέλει και έχει γνώση του τι “παίζει” στην συγκεκριμένη αγορά.
  “Σκουπίδι” την λένε κάποιοι, ανούσια και αδιάφορη, κάποιοι άλλοι κ.ο.κ.
  “Πρακτική” όμως για όσους δεν ξέρουν από tor, Vpv και τα συμπαραμαρτούντα αυτών σε srt, etc …

  Όμως, θα διαφωνήσω ελαφρώς με την τελευταία αράδα την δημοσίευσης, σύμφωνα με την οποία : “είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Netflix θα επιτρέψει συνεχώς αυτή την διαρροή χρημάτων”.

  Επαναλαμβάνω πως, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ εκτίμηση είναι πως δεν πάει να κόψει την αγορά 4 κωδικών από εμένα και τον διαμοιρασμό των 3 σε γονείς, ή και σε φίλους, με ανάλογο μοίρασμα των μηνιαίων εξόδων, αλλά την “πώληση κωδικών σύνδεσης” σε κινεζομάγαζα όπου, με εντυπωσιακά ελάχιστες χρεώσεις το 6μηνο (έναντι των επισήμων της εταιρείας), μπορείς να αποκτήσεις 3-4-5 άδειες με υψηλής ποιότητας εικόνα.

  Μια αναζήτηση για το θέμα σε κινεζομάγαζο, ΑΦΟΥ όμως κάποιος που θέλει να το ψάξει κάνει login σ’ αυτό, θα του επιβεβαιώσει του λόγου μου το αληθές.

  Θεωρώ λοιπόν πως αυτό πάει να κτυπήσει κι όχι τον μέσο τηλεθεατή, όπου, εν’ τέλει δεν αναφέρεται (αν θυμάμαι καλά) σε κάποιο σημείο η παράμετρος πως “όποιος αγοράσει 4 άδειες, θα πρέπει να τις χρησιμοποιεί εντός, εντός και επί τα αυτά” …

  Επί τη ευκαιρία, καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο.

  Υγ. Μη πετάξτε χαρταετό από το μπαλκόνι διότι κυκλοφορεί μέσω της γύρης, … ιός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).