Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς των Windows 7

Συνεχίζουν να έρχονται πρώτα τα Windows 7! Αν και η Microsoft πιέζει τους πελάτες της να στραφούν στο λειτουργικό Windows 10, νέα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας. Τους λόγους που τα Windows 7 παραμένουν στην κορυφή των επιλογών του κόσμου τους έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα από αυτή (και την προηγούμενη ιστοσελίδα).

Τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η NetMarketShare για το μήνα Δεκέμβρη 2016 δείχνουν ότι τα Windows 7 δεν παραμένουν μόνο το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για προσωπικούς υπολογιστές, αλλά φαίνεται ότι το μερίδιο αγοράς τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Και τι είναι χειρότερο για τη Microsoft είναι ότι το παλιό της λειτουργικό δείχνει να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι τα Windows 10.windows 7

Τον περασμένο μήνα, τα Windows 7 ήταν το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα desktop με μερίδιο αγοράς 48,34 τοις εκατό, Τα Windows 10 ακολουθούσαν με 24.36 τοις εκατό, τα Windows XP ήταν τρίτα με 9,07 τοις εκατό, ενώ τα Windows 8.1 ήταν δίπλα με 6,90 τοις εκατό.

Συγκεκριμένα, τα Windows 10 βελτίωσαν το μερίδιό τους από 23.72% που είχαν το Νοέμβριο σε 24,36% το Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι παρουσίασαν αύξηση 0,64 τοις εκατό.

Τα Windows 7, από την άλλη πλευρά, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 1,17 τοις εκατό και από 47.17 τοις εκατό βρέθηκαν στο 48,34 τοις εκατό.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για το Microsoft ειδικά επειδή αυτά τα στατιστικά συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο, ένα μήνα που οι νέες ενεργοποιήσεις συσκευών συνήθως αυξάνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Αν η Microsoft θέλει να δει το ποτήρι μισογεμάτο, τότε το μερίδιο αγοράς των Windows 10 σαφώς και αυξάνεται, αν και είναι πολύ προφανές ότι το κάνει με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι πριν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).