Neuralink πήρε έγκριση από τον Καναδά για δοκιμές εγκεφάλου

Η Neuralink, η startup με τσιπ εγκεφάλου που ιδρύθηκε από τον Elon Musk, αναφέρει ότι πήρε έγκριση για να ξεκινήσει την πρώτη κλινική δοκιμή στον Καναδά για μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να δίνει σε παράλυτα άτομα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές απλώς με τη σκέψη.

neuralink

Το Reuters αναφέρει:

Μια μελέτη από τον Καναδά στοχεύει να αξιολογήσει την ασφάλεια και την αρχική λειτουργικότητα του εμφυτεύματος της εταιρείας, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με τετραπληγία ή παράλυση και των τεσσάρων άκρων, να ελέγχουν εξωτερικές συσκευές με τις σκέψεις τους. Το νοσοκομείο University Health Network hospital του Καναδά ανέφερε σε μια ξεχωριστή δήλωση ότι οι εγκαταστάσεις του στο Τορόντο επιλέχθηκαν για να πραγματοποιήσουν την περίπλοκη νευροχειρουργική επέμβαση.

Η Neuralink εμφύτευσε με επιτυχία την ίδια συσκευή σε δύο ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από τους ασθενείς το χρησιμοποιούσε για να παίξει βιντεοπαιχνίδια και να μάθει πώς να σχεδιάζει τρισδιάστατα αντικείμενα.

Η Neuralink ιδρύθηκε το 2016 από τον Musk και μια ομάδα μηχανικών. Εκτός των άλλων κατασκευάζει ένα chip interface εγκεφάλου που μπορεί να εμφυτευθεί μέσα στο κρανίο, και μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με αναπηρία να κινηθούν και να επικοινωνήσουν ξανά ή να αποκαταστήσουν την όρασή τουε.

Τον Σεπτέμβριο, η startup έλαβε τον χαρακτηρισμό “breakthrough device” από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (U.S. Food and Drug Administration) για το πειραματικό εμφύτευμά της που στοχεύει στην αποκατάσταση της όρασης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).