Νέος Ευρωπαϊκός νόμος για την ασφάλεια στο Internet

Νέοι κανονισμοί ασφαλείας για το Ευρωπαϊκό . Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες ενέκριναν ένα νέο νόμο για την στον κυβερνοχώρο, τον πρώτο στην ήπειρο, που πιέζει για μεγαλύτερες κυβερνο-άμυνες και αναγκάζει τις εταιρείες να αναφέρουν άμεσα τις κυβερνοεπιθέσεις.EULogo Internet

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στη Γαλλία ενέκρινε το σχέδιο νόμου, το οποίο επιβάλλει κανόνες και υποχρεώσεις σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς, όπως τράπεζες, βιομηχανίες ενέργειας, μεταφορών και τεχνολογίας.

Οι νέοι κανονισμοί υποχρεώνουν τις εταιρείες να αναφέρουν τις κυβερνοεπιθέσεις και περιστατικά παραβίασης δεδομένων στο Internet.

Ο νόμος θα ισχύει και για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ (προς το παρόν, εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο) και επιβάλει στενότερες συνεργασίες στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, ειδικά στις κρίσιμες εθνικές υποδομές.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει ήδη την υποστήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, Schwab, καλωσόρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου.

“Η αποσπασματική προστασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μας κάνει όλους ευπαθείς και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια στην Ευρώπη στο σύνολό της”, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός.

  Βασικά στοιχεία δικτύων (Μέρος 1)

Ο οργανισμός πληροφοριών ασφαλείας της Ευρώπης , ανέφερε στην έκθεσή του για το ότι οι επιχειρήσεις και οι πολίτες να έχασαν 360 δις από κυβερνοεπιθέσεις και διαταραχές στο .

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).