Νέος νόμος της ΕΕ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι νομοθέτες της ΕΕ και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για τον πρώτο νόμο που αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τη Δευτέρα.

Ο νέος νόμος απαιτεί από τις επιχειρήσεις του Διαδικτύου, όπως τη Google και την Amazon να αναφέρουν σοβαρές παραβάσεις ή θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

eu flag ΕΕΗ συμφωνία επετεύχθη, μετά από πέντε ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων της ΕΕ, και έρχεται σαν απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχουν σαν αποτέλεσμα παραβιάσεις ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Andrus Ansip, δήλωσε ο νέος νόμος θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις υπηρεσίες Διαδικτύου, ιδίως των διασυνοριακών υπηρεσιών.

“Το διαδίκτυο δεν γνωρίζει σύνορα και ένα πρόβλημα σε μια χώρα μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε λύσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο σε επίπεδο ΕΕ. Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο νέος νόμος, γνωστός και ως Οδηγία στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (Network and Information Security Directive), ορίζει τις υποχρεώσεις ασφαλείας και της υποβολής εκθέσεων στις επιχειρήσεις σε κρίσιμους τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία και τα οικονομικά.

Σύμφωνα με το μέτρο, οι εταιρείες του Διαδικτύου όπως η Google, η Amazon, το eBay και η Cisco – αλλά όχι τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook – θα πρέπει να υποχρεούνται να αναφέρουν σοβαρά περιστατικά στις Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να το πράξουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).