Κυκλοφορεί νέο email με phishing προς την PayPal

Η τεράστια επιτυχία της PayPal έχει προσελκύσει τους κλέφτες στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν τα τους κωδικούς των χρηστών με διάφορα μέσα. Επειδή οι hackers δεν μπορούν να παραβιάσουν τους servers της PayPal, που προστατεύονται σε υπερβολικό βαθμό, συνήθως στρέφουν τις επιθέσεις τους στους χρήστες με από phishing εκστρατείες, που γίνονται όλο και πιο αληθοφανείς.

paypal-2 phishingΜία από τις πιο πρόσφατες εκστρατείες phishing ανιχνεύτηκε από την Comodo’s Antispam Lab, όπου οι hackers χρησιμοποιούν προσεκτικά διατυπωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε οι τελευταίοι να καταχωρήσουν το PayPal email και κωδικό τους σε ένα αρχείο των hackers.

Το e-mail ισχυρίζεται ότι είναι από την ομάδα υποστήριξης της PayPal, και προειδοποιεί τους χρήστες – θύματα για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό τους. Στην συνέχεια τους καλούν να ενημερώσουν το προφίλ τους για να επαληθεύσουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες.

paypal

Το συνημμένο αρχείο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αρχείο HTML, κατασκευασμένο να μοιάζει με την επίσημη ιστοσελίδα της PayPal.

  Η Microsoft φέρνει την διάσημη πασιέντζα της στα iPhone και Android

Οι χρήστες αν δεν καταλάβουν την παγίδα πληκτρολογούν όχι μόνο το email και τον κωδικό σύνδεσης της Paypal, αλλά και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ημερομηνία γέννησης, πλήρες όνομα, αριθμούς τηλεφώνου, πατρικό όνομα της μητέρας τους, και άλλα.

Εμείς στο iGuRu έχοντας προειδοποιήσει πολλές φορές τους αναγνώστες μας, σας επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τέτοιου είδους emails. Θα πρέπει να διαβάζετε καλά (γράμμα – γράμμα) την Url διεύθυνση του email, καθώς οι hackers χρησιμοποιούν παρόμοια ονόματα αλλά ποτέ τα ίδια ακριβώς με την επίσημη ιστοσελίδα της εκάστοτε υπηρεσίας.

Επίσης μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους emails. Η καλύτερη λύση είναι να πάτε στην επίσημη ιστοσελίδα “paypal.com” και αν όντως υπάρχει κάποιο θέμα με τον λογαριασμό σας τότε θα σας ενημερώσουν μέσα από εκεί.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  2  =