Νέα έκδοση του Raspberry Pi

Κατανάλωση λιγότερης ενέργειας και χαμηλότερο κόστος είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του «barebones» υπολογιστή Raspberry Pi, B+.

Raspberry Pi

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το κόστος του νέου μοντέλου- το οποίο κυκλοφορεί καθώς ο Pi φαίνεται να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλα είδη μικροσκοπικών υπολογιστών (Beaglebone Black, Hummingboard, APC 8750, Android MK802 mini PC, Banana Pi, Matrix TBS2910)- θα ανέρχεται στα 35 δολάρια.

Το Β+ βασίζεται στο ίδιο Broadcom τσιπ όπως και οι παλαιότερες εκδόσεις και διαθέτει επίσης 512 ΜΒ μνήμης, ωστόσο φέρει μία σειρά αλλαγών: το αναλογικό και σύνθετο video connector έχει εγκαταλειφθεί χάριν ενός four-pole connector, ενώ το SD card slot έχει αντικατασταθεί από μία μονάδα micro-SD. Επίσης, η καλύτερη διαχείριση ενέργειας συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχείρισης τεσσάρων περιφερειακών USB.

Όπως έγραψε σχετικά ο Ίμπεν Άπτον, ένας εκ των δημιουργών του συστήματος, στην ιστοσελίδα του Raspberry Pi, «δεν πρόκειται για Raspberry Pi 2, αλλά για την τελική εξέλιξη του αρχικού Raspberry Pi».

  RedHack: Hacked η ιστοσελίδα της τουρκικής Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών

Επίσης, επεσήμανε ότι, «πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε το Model B+, αλλά για να εξασφαλίσουμε συνέχεια παροχής για τους βιομηχανικούς πελάτες μας θα κρατήσουμε το Model B σε παραγωγή για όσο υπάρχει ζήτηση».

naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  2  =  7