Νέα έκδοση του Raspberry Pi

Κατανάλωση λιγότερης ς και χαμηλότερο κόστος είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της νέας ς του «barebones» υπολογιστή Raspberry Pi, B+.

Raspberry Pi

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το κόστος του νέου μοντέλου- το οποίο κυκλοφορεί καθώς ο Pi φαίνεται να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλα είδη μικροσκοπικών (Beaglebone Black, Hummingboard, APC 8750, Android MK802 mini PC, Banana Pi, Matrix TBS2910)- θα ανέρχεται στα 35 δολάρια.

Το Β+ βασίζεται στο ίδιο Broadcom τσιπ όπως και οι παλαιότερες εκδόσεις και διαθέτει επίσης 512 ΜΒ ς, ωστόσο φέρει μία σειρά αλλαγών: το αναλογικό και σύνθετο video connector έχει εγκαταλειφθεί χάριν ενός four-pole connector, ενώ το SD card slot έχει αντικατασταθεί από μία μονάδα micro-SD. Επίσης, η καλύτερη ενέργειας συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχείρισης τεσσάρων περιφερειακών USB.

Όπως έγραψε σχετικά ο Ίμπεν Άπτον, ένας εκ των δημιουργών του συστήματος, στην του Raspberry Pi, «δεν πρόκειται για Raspberry Pi 2, αλλά για την τελική εξέλιξη του αρχικού Raspberry Pi».

Επίσης, επεσήμανε ότι, «πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε το Model B+, αλλά για να εξασφαλίσουμε συνέχεια παροχής για τους βιομηχανικούς πελάτες μας θα κρατήσουμε το Model B σε παραγωγή για όσο υπάρχει ζήτηση».

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).