NexPhone Android 16, Debian και Windows 11

Η Nex Computer, ανέπτυξε το NexDock που μετατρέπει τα Android smartphones σε laptop workstation, και υλοποιεί την ιδέα του NexPhone, παρουσιάζοντας ένα smartphone που τρέχει Android 16, Debian και dual-boots στα Windows 11.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου βίντεο, το NexPhone είναι εδώ, με την υποστήριξη ενός Qualcomm QCM6490, τον οποίο χρησιμοποιούσε το Fairphone 5 που έχει πλέον σταματήσει να κυκλοφορεί.

Με τα πρότυπα του 2026, είναι ξεπερασμένο hardware, αλλά η Nex Computer δεν φαίνεται να το λαμβάνει υπόψιν, καθώς προορίζει το NexPhone σαν ένα δευτερεύον ή εφεδρικό τηλέφωνο.

Το τηλέφωνο περιλαμβάνει μια GPU Adreno 643, 12GB RAM και 256GB εσωτερικής αποθήκευσης που μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 512GB μέσω μιας κάρτας microSD.

Όσον αφορά το λογισμικό, το NexPhone ξεκινά με NexOS, ένα σύστημα Android 16 χωρίς bloatware και αρκετά μινιμαλιστικό, με το Debian να τρέχει σαν εφαρμογή με επιτάχυνση GPU και τα Windows 11 να είναι μια επιλογή dual-boot που απαιτεί επανεκκίνηση για πρόσβαση.

Μπορείτε να συνδέσετε το NexPhone σε μια οθόνη με USB-C ή HDMI, να προσθέσετε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι για να το μετατρέψετε σε workstation.

Tip: Δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση, έρχεται μια σελίδα φωτοβολίδα που προσπαθεί να συλλέξει χρήματα για την διάθεση των πρώτων συσκευών. Στην θέση σας θα πρόσεχα πάρα πολύ που δίνω τα χρήματά μου…

follow us
Previous Article

Rufus 4.12 Beta μόλις κυκλοφόρησε

Next Article

Microsoft γιατί μηνιαίες ενημερώσεις μόνο την Τρίτη;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).