Η επόμενη 9/11 δεν θα γίνει από βομβιστές αυτοκτονίας αλλά από hackers

Hackers έχουν αρχίσει να στοχεύουν εργοστάσια πυρηνικής και ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις σε άλλες κρίσιμες υποδομές γίνονται όλο και πιο τολμηρές, ανέφερε ένας ανώτερος ισραηλινός ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο την Πέμπτη που μας πέρασε.9-11 towers hackers hackers hackers

Ο συνταγματάρχης Δρ Gabi Siboni, διευθυντής του προγράμματος Cyber ​​Security στο Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι οι πρόσφατες “σημαντικές παραβιάσεις στη Sony Pictures, στο Home Depot και στην Target επηρεάζουν εκατομμύρια πελάτες, αλλά ο κόσμος δεν φαίνεται να ανησυχεί.”

“Η διάσπαση και η πιθανή διείσδυση υποδομών ζωτικής σημασίας είναι η πιο σοβαρή μορφή επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Τέτοιες επιθέσεις σε αεροπλάνα ή πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, για παράδειγμα, σημαίνει ότι οι hackers θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα, ή ακόμη και να παραλύσουν ολόκληρα συστήματα πτήσεων.”, συνέχισε.

“Πιστεύω ακράδαντα, ότι η επόμενη 9/11 θα συμβεί χωρίς βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά θα προκύψει εξαιτίας ενός συμβάντος στον κυβερνοχώρο που θα διαπράξει κάποια τρομοκρατική οργάνωση”, είπε.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο δήλωσε δεν είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδιωτικού τομέα.

“Η Cyber ​​επιθετικότητα χρησιμοποιείται ευρέως και έχει γίνει ένα βασικό όπλο που χρησιμοποιείται σε διεθνείς συγκρούσεις. Οι χώρες είναι υπεύθυνες στις περισσότερες επιθέσεις κατά εθνικών υποδομών, και οι κυβερνήσεις σε όλο τον δυτικό κόσμο έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους όχι μόνο για την αγορά νέων εναέριων συστημάτων άμυνας, αλλά και για την αμυντική υποδομή τους στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Siboni και μεταδίδει η jpost.

Ο Siboni διοργανώνει το πέμπτο ετήσιο INSS Defensive Operations and Intelligence Cyber Security Conference and Exhibition, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 27 έως 28 Απριλίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).