Νομίζετε ότι το Google Fiber είναι γρήγορο; Nokia για 1Tbps

H Bell Labs, η Deutsche Telekom T-Labs και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technical University of Munich) θα επιδείξουν μια τεχνική που ονομάζεται Probabilistic Constellation Shaping, ή PCS. Η νέα τεχνολογία αναπτύχθηκε για να μας δώσει ταχύτητες που φτάνουν το φουσκάλες 1Tbps μέσω συνδέσεων οπτικών ινών.

Το projrct παρέχει μεγαλύτερη δυναμική ώθησης κάτι που μπορεί να κάνει τα terabit δίκτυα πολύ σύντομα πραγματικότητα, καθώς και μια άλλη ανακάλυψη παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο από ερευνητές του University College London, οι οποίοι πέτυχαν ταχύτητες που έφτασαν το 1.25Tbps.fiber-optic Nokia

Για να καταλάβετε το μέγεθος, θα μπορείτε όλη τη σειρά Games of Thrones μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Τα terabit δίκτυα φαίνεται ότι έρχονται, και έρχονται για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση που δεν δείχνει να ικανοποιείται από τις σημερινές ταχύτητες των 40Gbps με 100Gbps.

Για λόγους σύγκρισης η υπηρεσία Fiber στις ΗΠΑ προσφέρει συνδέσεις στο .

“Το Probabilistic Constellation Shaping (PCS), χρησιμοποιεί μορφές quadrature amplitude modulation (QAM) για να επιτευχθεί υψηλότερη ικανότητα μετάδοσης σε ένα δεδομένο κανάλι για να βελτιωθεί σημαντικά η φασματική απόδοση των οπτικών επικοινωνιών,” αναφέρει η Nokia.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε ή αν δούμε την συγκεκριμένη τεχνολογία σε πραγματικό δίκτυα, αν και η επίδειξη περιγράφεται ότι έχει επιτευχθεί σε “πραγματικές συνθήκες.”

  Google Results About You για εύκολη αφαίρεση περιεχομένου

Σύμφωνα με τη Nokia Bell Labs, είναι πλέον μέρος της εξέλιξης των δικτύων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 5G, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί εμπορικά από το .

H νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στο European Conference on Optical Communication (ECOC) το Dusseldorf, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).