Η συμφωνία Nokia – Microsoft καθυστερεί λόγω Ινδίας

Η εξαγορά της από τη καθυστερεί λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την ινδική κυβέρνηση σε ζητήματα φορολογίας, για τα οποία δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εξέλιξη.

nokia-microsoft

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ινδικών Economic , η ινδική κυβέρνηση θέτει σειρά οικονομικών όρων για να δώσει το «πράσινο φως» στην αποδέσμευση των εγκαταστάσεων της Nοkia στο Chennai  και έτσι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία εξαγοράς από τη Microsoft.

Οι φορολογικές απαιτήσεις της ινδικής κυβέρνησης ανέρχονται στο ποσό των 116 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως σαν εγγυήσεις έναντι μελλοντικών φόρων. Παράλληλα, η τοπική κυβέρνηση του Chennai θέτει τους δικούς της οικονομικούς όρους προς τη Nokia . Το όλο θέμα περιπλέκεται και από το γεγονός ότι οι προσφυγές της Nokia στην ινδική δικαιοσύνη δεν έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης.

Τόσο η Nοkia όσο και η Microsoft υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή στην Ινδία δεν πρόκειται να καθυστερήσει περαιτέρω την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Για το λόγο αυτό εξετάζουν την πιθανότητα το εργοστάσιο στο Chennai να μείνει εκτός της συνολικής συμφωνίας, τουλάχιστον προς το παρόν.

  Η Apple παραδέχεται ένα κατασκευαστικό λάθος στο iPhone 5S

Παράλληλα, αν τα προβλήματα συνεχιστούν εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο το εργοστάσιο να κλείσει. Σε κάθε περίπτωση εάν οι εγκαταστάσεις στο Chennai μείνουν εκτός συμφωνίας το κόστος της εξαγοράς αναμένεται να μειωθεί σχεδόν κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι το αρχικό κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 7,2 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, το εργοστάσιο θα περιέλθει, ενεργό ή ανενεργό, στην κυριότητα της Microsoft, αφού λόγω των φορολογικών εκκρεμοτήτων η Nοkia δεν μπορεί να το πουλήσει σε κάποιον τρίτο ενδιαφερόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επίμαχες εγκαταστάσεις απασχολούνται 8.000 εργαζόμενοι, ενώ οι εταιρείες που ασχολούνται με τον εφοδιασμό και την παροχή υπηρεσιών στο Chennai απασχολούν άλλους 22.000 εργαζόμενους.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =