ΕΕ νομοσχέδιο για την χρήση αφαιρούμενων μπαταριών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα υπέρ μιας νέας νομοθεσίας που θα αναθεωρεί τον κύκλο ζωής της , από τη σχεδίαση έως το τέλος της ζωής τους. Η επερχόμενη νομοθεσία συμπεριλαμβάνει σημαντικές προειδοποιήσεις για τους χρήστες και τους κατασκευαστές smartphone.

Μεταξύ των αλλαγών, οι νέοι κανονισμοί απαιτούν οι μπαταρίες στις καταναλωτικές συσκευές όπως τα smartphones να αφαιρούνται εύκολα ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα με τα περισσότερα τηλέφωνα, αλλά δεν ίσχυε πάντα.lithium ion

Στα παλαιότερα κινητά (αν σκεφτείτε Nokia 5190, Nokia 3310, Motorola Razr V3, κλπ), η αλλαγή της μπαταρίας μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα.
Οι περισσότερες μπαταρίες ήταν αυτόνομες και μπορούσαν να αλλαχθούν ανοίγοντας ένα καπάκι.

Οι κατασκευαστές όμως άλλαξαν τις μπαταρίες που μπορούσαν να αντικατασταθούν και προτίμησαν τις “σφραγισμένες” συσκευές. Πολλοί καταναλωτές αντέδρασαν με την αλλαγή, αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι την αποδέχτηκαν. Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν και πάλι μπαταρίες που μπορούν να αντικατασταθούν.

Δεν ει η πρώτη φορά που η ΕΕ παρεμβαίνει και προκαλεί αλλαγές.

Πέρυσι, η ΕΕ όρισε σαν προθεσμία για τους κατασκευαστές την 28η Δεκεμβρίου του 2024, να χρησιμοποιούν μια θύρα USB-C σε όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές για φόρτιση.

Αυτό βέβαια είναι ένα πρόβλημα για την Apple αφού στα iPhone χρησιμοποιεί μια αποκλειστική θύρα Lightning. Η Apple έχει επιβεβαιώσει ήδη ότι θα συμμορφωθεί με τον κανονισμό, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε τα φετινά iPhone να έρχονται με USB-C (ή τα iPhone του επόμενου έτους, το αργότερο) – τουλάχιστον, στην ΕΕ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).