Η επέκταση NoScript του Firefox, είναι διαθέσιμη και για το Chrome

Η δημοφιλής επέκταση ασφαλείας NoScript του Firefox, κυκλοφόρησε και για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Το NoScript έχει τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, όλων των επεκτάσεων του Firefox.

noscript

Το NoScript ήταν μέχρι τώρα μια αποκλειστική επέκταση του Firefox. Αλλά όχι πια. Ο προγραμματιστής του NoScript, Giorgio Maone, μόλις έβγαλε μία έκδοση για το Chrome, επισημαίνοντας την ως . Ωστόσο, η σελίδα επέκτασης του Chrome δεν την εμφανίζει ως beta, αλλά ως μία σταθερή έκδοση.

Η δημοφιλής, ανοικτού κώδικα, επέκταση στοχεύει στην επιπλέον ασφάλεια και στην εξασφάλιση του ιδιωτικού απορρήτου, καθώς επιτρέπει στα JavaScript, Java, Flash και σε άλλα plugins να εκτελούνται μόνο από αξιόπιστους ιστότοπους της ς σας (π.χ. μία τράπεζα κλπ).

Η Mozilla άνοιξε το δρόμο για την επέκταση NoScript να γίνει πολλαπλών πλατφορμών, όταν απενεργοποίησε το κλασικό σύστημα επέκτασης του Firefox 57. Επέλεξε το WebExtensions ως το νέο σύστημα για τον Firefox το οποίο, μεταξύ άλλων, εξασφάλισε συμβατότητα (σε κάποιο βαθμό) με τις επεκτάσεις του Chrome.

Το NoScript για το Chrome λειτουργεί ακριβώς όπως και η έκδοση για το Firefox. Η επέκταση προσθέτει ένα εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων του Chrome που υποδεικνύει το αποκλεισμένο περιεχόμενο. Με ένα κλικ εμφανίζει όλες τις συνδέσεις και με επισήμανση αν επιτρέπονται ή είναι αποκλεισμένες. Μπορείτε να αλλαγές διαμόρφωσης για το ποιες εμπιστεύεστε και ποιες όχι.

Στο μενού του θα βρείτε μια λίστα επιτρεπόμενων συνδέσεων που μπορεί να θέλετε να επεξεργαστείτε. Η συμβουλή μας για να ελέγξετε την ενότητα “Άδειες ανά σελίδα” κατά την πρώτη εγκατάσταση, καθώς ίσως δεν θέλετε να επιτρέψετε από προεπιλογή τις συνδέσεις με το Google, τη Microsoft, το Yahoo και άλλους τομείς που ανήκουν σε αυτές τις εταιρείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).