Ποιος έκλεψε 50TB δεδομένα από την NSA;

Ένας εξωτερικός συνεργάτης της NSA κατηγορείται από εισαγγελείς των ΗΠΑ, ότι συνέλεγε δεκάδες σκληρούς δίσκους με κυβερνητικά δεδομένα από την υπηρεσία για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο εξωτερικός συνεργάτης της υπηρεσίας πληροφοριών NSΑ, κ. Harold T. Martin III, κατηγορείται επίσης για την κλοπή χιλιάδων άκρως διαβαθμισμένων εγγράφων, υπολογιστές και άλλες συσκευές αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την υπηρεσία. nsa

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς υποτίθεται ότι έκλεψε ο Martin, αλλά μια δημοσίευση από από τους New York Times την Τετάρτη αναφέρει ότι τα εργαλεία που διέρρευσαν πρόσφατα και χρησιμοποιούνταν από τον οργανισμό για τη διεξαγωγή παρακολουθήσεων ήταν μεταξύ των κλεμμένων των αρχείων.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν την Παρασκευή τον Martin για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Αν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία.

Οι κατηγορίες, (αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Washington Post), σκιαγραφούν μια πολύ βαθύτερη και πιο σοβαρή υπόθεση από ένα κακούργημα μιας απλής κλοπής ή ένα πλημμέλημα αφαίρεσης και  διατήρησης διαβαθμισμένων πληροφοριών.

  Απειλές και κενά ασφαλείας στα δίκτυα

Σύμφωνα με την Post που επικαλείται ένα σημείωμα από τον Εισαγγελέα των ΗΠΑ Rod Rosenstein, ο εξωτερικός συνεργάτης της NSA αποτελεί “υψηλό κίνδυνο για τις πτήσεις, κίνδυνο για το έθνος, και για την σωματική ακεραιότητα άλλων.”

Το σημείωμα ανέφερε ότι αν μείνει ελεύθερος θα “μπορεί να έχει πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης, τις οποίες θα μπορούσε εύκολα να διαδώσει σε άλλους”.

Μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της πολιτείας που να ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση παραβίασης της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  5  =