nsa pamphlet 2

Το απίστευτο Media Kit της NSA

Η NSA συνήθιζε να είναι τυλιγμένη σε ένα μανδύα μυστηρίου. Μερικοί εξακολουθούν ακόμα να αναφέρονται σε αυτή σαν “η υπηρεσία που δεν υπάρχει.” Μέχρι και πρόσφατα, πολύ λίγοι δημοσιογράφοι γνώριζαν για το τι συνέβαινε πίσω από τα γυάλινα παράθυρα της έδρα της υπηρεσίας στο Fort Meade. Σας παρουσιάζουμε το Kit.

Media Kit

Όμως, μετά τις αποκαλύψεις του που ξεσκέπασαν τις δραστηριότητες της NSA, η υπηρεσία αναγκάστηκε να βγει από τη σπηλιά της στα φώτα της δημοσιότητας. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις στα media, αν και λίγο διστακτικά.

Εκπρόσωποι του οργανισμού έχουν κάνει δηλώσεις, υπάλληλοι έχουν δώσει συνεντεύξεις και ορισμένοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα κεντρικά τους γραφεία. Ο Heck μάλιστα, ο αναπληρωτής διευθυντής της NSA μίλησε και στο TED.

Αλλά το πιο πρόσφατο βήμα στην εκστρατεία δημοσίων σχέσεων της NSA είναι ίσως και το πιο τολμηρό και περίεργο: Ένα γυαλιστερό, έγχρωμο “media kit” που αποστέλλει σε ειδησεογραφικές εταιρείες.

Ο επικεφαλής Ανταποκριτής και Editor-at-Large του Mashable, Lance Ulanoff, προς μεγάλη έκπληξή του, έλαβε ένα αντίγραφο την Παρασκευή το πρωί.

[one_third]“Ήταν τόσο ασυνήθιστο, που σκέφτηκα ότι είναι κάποιο αστείο.”[/one_third]

Η NSA δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιες άλλες ειδησεογραφικές εταιρείες  πήραν το kit , αλλά όπως φαίνεται η μυστική υπηρεσία πραγματοποιεί τέτοιες αποστολές στα μέσα ενημέρωσης από το .

Το media kit ήρθε με μια σύντομη επιστολή από έναν εκπρόσωπο της NSA , ο οποίος εξήγούσε ότι περιλαμβάνει κάτι σαν απολογισμό έργου της NSA “Η αποστολή και τις εισφορές στην εθνική άμυνα .”

  Bug στις σελίδες του Facebook με χιλιάδες like

Το media kit “μπορεί να ενημερώσει τον ρεπόρτερ που ασχολείται με την εθνική ασφάλεια ή την ομάδα σας και να ενισχύσει την συνειδητοποίηση του ρόλου της NSA στην υπεράσπιση του έθνους.” ανέφερε η επιστολή.

Το σετ αποτελείται από δύο φυλλάδια. Ένα μεγάλο που ορίζει κανείς την υπηρεσία σαν το “μοναδικό εθνικό περιουσιακό στοιχείο.” προειδοποιώντας παράλληλα ότι “οι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η NSA / CSS [ Κεντρική Υπηρεσία Ασφαλείας ] συμβάλλει στην εθνική ασφάλεια δεν μπορούν να συζητηθούν δημοσίως” – σε Με άλλα λόγια: μην περιμένετε τίποτα από το media kit, πέρα ίσως από μια πλύση εγκεφάλου, ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Το φυλλάδιο σύμφωνα με το  Mashable περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορία της NSA, πέντε φυλλάδια με τίτλους όπως “η επιτυχία στις εργασίες του σήμερα,” “Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: ένα ομαδικό άθλημα,”  και ένα .

“Η υπηρεσία κοσκινίζει τα δεδομένα για να εντοπίσετε πληροφορίες ζωτικής σημασίας που μπορούν να προσδιορίσουν απειλές, να μειώσουν τους πολέμους, να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν συγκρούσεις”, αναφέρει ένα από τα φυλλάδια. Ένα άλλο επαινεί την υπηρεσία αναφέροντας ότι έχει “δυνατότητες που υπερβαίνουν αυτό που σκέφτονται οι άλλοι ότι είναι δυνατό”, προσθέτοντας ότι “επειδή η υπηρεσία δεν κοιμάται ποτέ, υπάρχει πάντα κάτι περισσότερο να κάνει. Ο απώτερος στόχος είναι να κρατήσει τους Αμερικανούς ασφαλείς και δεν αλλάζει ποτέ.”

  MasterCard Πληρώστε με ένα selfie

Στο φυλλάδιο οδηγιών “Έξι μύθοι”, η NSA λέει ότι η υπηρεσία “δεν είναι αδιάκριτη, συλλέγοντας τα πάντα, όλα.” Αυτό βέβαια φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του πρώην διευθυντή της NSA Στρατηγού Keith που είχε αναφέρει ότι η αποστολή της NSA είναι: “Μαζέψτε τα όλα.”

Το μικρότερο φυλλάδιο περιλαμβάνει ένα γράμμα από τον Keith Alexander, ο οποίος γράφει ότι η αποστολή της NSA είναι να σωθούν ζωές, να υπερασπιστούν τα ζωτικά δίκτυα και να εκμεταλλευτούν οι ξένες επικοινωνίες των αντιπάλων.

“Ακριβώς όπως έχουμε δεσμευτεί για την προστασία του Έθνους, είμαστε εξίσου δεσμευμένοι για την προστασία των δικαιωμάτων της ιδιωτικής ζωής του αμερικανικού λαού” αναφέρει.

Ο Snowden, ωστόσο, έχει  αποκαλύψει χιλιάδες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που διαπράττονται από υπαλλήλους της NSA. Η ίδια η κυβερνητική επιτροπή που ορίστηκε από τον Obama για την διερεύνηση των δράσεων της μυστικής υπηρεσίας, αλλά και ένας ομοσπονδιακός δικαστής, χαρακτήρισαν τα προγράμματα συλλογής πληροφοριών της NSA “παράνομη” και “αντισυνταγματικά.”

Το φυλλάδιο κλείνει με μια επιστολή από τον πρώην Αναπληρωτή Διευθυντή της NSA, John Inglis, ο οποίος γράφει ότι η υπηρεσία αγκαλιάζει “τη διαφάνεια στο μέγιστο δυνατό βαθμό.”

Δείτε όμως το media kit

Επιστολή και Φάκελος

media kit

Το Media Kit

nsa-pamphlet-2

Δύο γυαλιστερά φυλλάδια του media kit
nsa-pamphlet-3
Μέσα από το φυλλάδιο

nsa-pamphlet-4

nsa-pamphlet-5 nsa-pamphlet-6 nsa-pamphlet-7 nsa-pamphlet-8 nsa-pamphlet-9 nsa-pamphlet-10 nsa-pamphlet-11

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =