nsa1

Η NSA παρακολουθεί Ελλάδα και Κύπρο

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, που είναι επιφορτισμένη με την κατασκοπεία των επικοινωνιών παγκοσμίως, εξασφάλισε το τη νομική έγκριση να στοχοθετήσει 193 κράτη, με εξαίρεση τέσσερις αγγλόφωνες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, σύμφωνα με την σημερινή “Ουάσινγκτον Ποστ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον κατάλογο των χωρών που παρακολουθούνται, βρίσκονται τόσο η όσο και η Κύπρος.

nsa

Η αμερικανική εφημερίδα εξασφάλισε από τον πρώην σύμβουλο της NSΑ έγγραφα της δικαιοσύνης του 2010, με τα οποία δίδεται άδεια στην NSΑ να παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε έναν κατάλογο χωρών, οι οποίες είχε κριθεί ότι παρουσίαζαν ένα ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΕΕ και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) βρίσκονται επίσης μεταξύ των νόμιμων στόχων της NSΑ. Ωστόσο η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι τέσσερις άλλες χώρες που ανήκουν στην των “Πέντε Ματιών”, μαζί με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα των πληροφοριών, αποκλείονται ειδικά από τον κατάλογο αυτόν.

  Kodachi Linux 6.1 anti forensic ανώνυμο λειτουργικό

Η χορήγηση της νομικής αυτής έγκρισης, η οποία δόθηκε από το Fisc, το μυστικό δικαστήριο εποπτείας των ενεργειών των υπηρεσιών πληροφοριών στο εξωτερικό και ίσχυε για ένα έτος, δεν σημαίνει ότι οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες της NSΑ είχαν στόχο σε μόνιμη βάση τις κυβερνήσεις ή οργανώσεις σε αυτές τις 193 χώρες, αλλά μόνον ότι η αμερικανική αυτή υπηρεσία είχε νομικά τη δυνατότητα για να επιχειρεί.

Η νομική αυτή έγκριση επέτρεπε επίσης στην NSA να υποκλέψει κάθε επικοινωνία “σχετικά με” αυτούς τους στόχους, κάτι το οποίο θορυβεί τους υπέρμαχους των ατομικών ελευθεριών στις ΗΠΑ, καθώς σε μια τέτοια πρακτική θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αμερικανών πολιτών που αναφέρονταν σε ή σχετίζονταν με οιονδήποτε ξένο στόχο. Το αμερικανικό δίκαιο γενικά προβλέπει μεγαλύτερη προστασία στην ιδιωτική ζωή των Αμερικανών απ’ ό,τι σε αυτή των ξένων.

Την Παρασκευή, ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών δημοσίευσε την πρώτη έκθεση διαφάνειας που καταγράφει τον όγκο των υποκλοπών της NSA. Το , η NSA είχε σχεδόν 90.000 στόχους, με κάθε στόχο να αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο, μια ομάδα ή μια οργάνωση.

  Εκπληκτικοί χάρτες φτιαγμένοι από κάθε tweet που δημοσιεύτηκε από το 2009

Μια μεταρρύθμιση του προγράμματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της NSA στις ΗΠΑ καταρτίζεται στο Κογκρέσο, αλλά δεν προβλέπει κάποια αλλαγή στα προγράμματα για το εξωτερικό.

mignatiou.com

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  4  =