Η NSA ερευνά την Kaspersky για κατασκοπεία

Η Kaspersky Lab φέρεται να βρίσκεται στη μέση μιας μάλλον δυσάρεστης διαμάχης αγώνα μεταξύ Ουάσινγκτον και της Μόσχας, καθώς η Ρώσικη εταιρεία ασφαλείας διερευνάται από τις αμερικανικές πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούσαν όλο και περισσότερο μήπως οι Ρώσοι κατάσκοποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό της Kaspersky για να κατασκοπεύσουν τους Αμερικανούς και να σαμποτάρουν τα αμερικανικά συστήματα. Έτσι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) αποκάλυψε ότι επανεξετάζει την κυβερνητική χρήση των προϊόντων της εταιρείας.Kaspersky

Ο Mike , Διευθυντής της NSA, δήλωσε στην επιτροπή της Γερουσίας ότι συμμετέχει προσωπικά στην παρακολούθηση του θέματος της Kaspersky, αλλά απέφυγε να αναφέρει περισσότερα, πιθανότατα λόγω της ευαίσθητης φύσης της κατάστασης.

Ο Defense Intelligence Agency κ. Vincent επιβεβαίωσε επίσης την αναφέροντας ότι παρακολουθούν την Kaspersky και το λογισμικό της.

Η Kaspersky από την άλλη εξέδωσε δήλωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αναφέροντας ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς:

“Η εταιρεία έχει 20ετή ιστορία στον κλάδο της ασφάλειας πληροφορικής ακολουθώντας πάντοτε τις υψηλότερες δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές και η Κaspersky Lab πιστεύει ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να κατηγορείται η εταιρεία άδικα χωρίς βάσιμες αποδείξεις που υποστηρίζουν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς.”

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η συμμετοχή σε τέτοιες ενέργειες θα κατέστρεφε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που χρειάστηκε δεκαετίες για την οικοδόμηση της. Επιπλέον, η Κaspersky σημειώνει ότι οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο στην τηλεμετρία, αφού η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.

  Nanoracks η πρώτη διαστημική κοπή μετάλλου

Η Κaspersky επισημαίνει επίσης ότι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν ανακαλύψει και δημοσιοποιήσει πολλές ρωσόφωνες καμπάνιες κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο, παρά τη σύνδεση της εταιρείας με τη χώρα.

Ο Kaspersky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε επίσης το ζήτημα κατά τη μιας συνεδρίας AMA στο Reddit. Δήλωσε ότι θα χαρεί να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για να ξεκαθαρίσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία του.

“Διαφωνώ με σεβασμό με τη γνώμη τους, και λυπάμαι πολύ που αυτοί οι κύριοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το καλύτερο λογισμικό στην αγορά για πολιτικούς λόγους”, δήλωσε ο Κaspersky.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).