Πως παρακολουθούσε η NSA ισραηλινά drones από την Κύπρο

Πρόσφατα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον Edward Snowden δείχνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) και η μυστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ) παραβίασαν τα feeds ισραηλινών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV, ).drone NSA

Όπως και τα περισσότερα στρατιωτικά αεροπλάνα αυτές τις μέρες, τα drones είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες. Οι κάμερες αυτές χρησιμοποιούνται για την καταγραφή υλικού αλλά και για τον απομακρυσμένο χειρισμό του αεροσκάφους.

Τα δεδομένα που συλλέγουν οι κάμερες των αεροσκαφών, κωδικοποιούνται και αποστέλλονται σε δορυφόρους. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε στρατιωτικές βάσεις ή άλλους ειδικούς επίγειους σταθμούς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσε ο Snowden, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν δημιουργήσει ένα τέτοιο επίγειο σταθμό στην τοποθεσία της Τροόδου στην Κύπρο, το , ειδικά για τις συλλέγουν τα από τα ισραηλινά drones.Troodos Map_01 NSA

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν χρησιμοποιώντας ένα ευρύ δίχτυ υποκλοπών στο feeds των βίντεο, αλλά τελικά περιόρισαν το εύρος όταν ανακάλυψαν την ατομική συχνότητα του κάθε . Η τεχνική είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί κάποιος για να ακούσει τις ραδιό-συχνότητες της αστυνομίας.

  Παρακολουθήσεις: η ανατροπή....

Το 1997 όμως το Ισραήλ ανακάλυψε ότι η Χεζμπολάχ κατάφερε να σκοτώσει 12 καταδρομείς του, αφού υπέκλεψε τα feeds χωρίς κρυπτογράφηση από ένα drone. Από τότε, το Ισραήλ φέρεται να έχει εφαρμόσει κρυπτογράφηση για όλα τα video feeds των drone.

Αυτό δεν εμπόδισε τους πράκτορες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι το ανακάλυψαν ότι υποκλέπτοντας περιοδικά στιγμιότυπα από τα κρυπτογραφημένα βίντεο feeds, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια βιβλιοθήκη C που ονομάζεται AntiSky για να αποκωδικοποιήσουν ότι κατέγραφε η κάμερα του αεροσκάφους.

ΟΙ αποκαλύψεις του Edward Snowden και τα έγγραφα της NSA που διέρρευσαν υπάρχουν στο TheIntercept.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).