Trump: Θα υπογράψει την άδεια για μαζικές παρακολουθήσεις της NSA;

Μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές βόμβες του 2013 ήρθε από τον Edward Snowden, όταν ξεσκέπασε τις μαζικές κατασκοπευτικές δράσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Η ιστορία προκάλεσε πάταγο για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών και επέφερε ατελείωτες συζητήσεις για το αν η εθνική ασφάλεια πρέπει να έχει τέτοια πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή του καθένα από εμάς.

Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, η NSA ζήτησε και αναμένει να λάβει νέα άδεια για να συνεχίσει το επίσημο πρόγραμμα επιτήρησης μέσω Διαδικτύου για έξι χρόνια, χάρη σε νομοσχέδιο που μόλις ψηφίστηκε από την Γερουσία των ΗΠΑ. NSA

Σύμφωνα με το TNW, το μόνο που έχει απομείνει για την επιβολή του νομοσχεδίου, και κατ επέκταση την παραχώρηση της άδειας στην υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, είναι μια υπογραφή από τον Πρόεδρο Trump, ο οποίος μπορεί να επιλέξει να εκδώσει την άδεια ή να ασκήσει βέτο.

Καμία τύχη…

Υπάρχει ελπίδα; Η Γερουσία δεν μπόρεσε για περίπου μισή δεκαετία περιορίσει τις υπερβολικές εξουσίες επιτήρησης της NSA και σήμερα, σε περίπτωση παραχώρησης της άδειας, το θέμα θα ξανά-συζητηθεί μετά από έξι χρόνια (συνεχόμενης παρακολούθησης σε Αμερικανούς και  αλλοδαπούς).

Ο Πρόεδρος Trump

Σε ένα tweet του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε τον νόμο περί επιτήρησης (FISA) σαν ένα από τα εργαλεία που επέτρεψαν την κατασκοπεία της προεκλογικής του καμπάνιας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο:

Ωστόσο, στο επόμενο tweet οι ελπίδες κάθε ακτιβιστή κατέρρευσαν:

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο παραπάνω tweet, υπάρχουν και πάνω από 60.000 likes…

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).