Γυμνές φωτογραφίες στο internet; Προστατευτείτε

Εάν ανησυχείτε με τα τελευταία νέα για τις διαρροές γυμνών φωτογραφιών στο internet, τότε μάλλον θα έχετε τους λόγους σας. Πως μπορείτε να προστατέψετε τα πολύ προσωπικά selfies σας ή τις πολύ απαγορευμένες για τα μάτια τρίτων φωτογραφίες σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους.  internet internet internet internet internet internet internet internet

1. Μην βγάζετε γυμνές φωτογραφίες

Αν και δεν είναι πραγματικά μια πρακτική συμβουλή είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος που σας προστατεύει 100%. Παρόλα αν δεν μπορείτε να ζήσετε με αυτό και θέλετε οπωσδήποτε γυμνές φωτογραφήσεις (είναι δικαίωμα σας) ας δούμε ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν.

2. Εάν πρέπει να βγάλετε γυμνές φωτογραφίες μην τις ανεβάζετε στο διαδίκτυο

Κρυπτογραφήστε τις στο σκληρό σας δίσκο. Κάντε τις εκτυπώσεις στο δικό σας σκοτεινό θάλαμο. Μοιραστείτε τις μόνο με πρόσωπα που εμπιστεύεστε. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από τη  στιγμή που φεύγουν οι φωτογραφίες από την “ασφάλεια” του υπολογιστή σας και πάνε στα χέρια ή στα μάτια κάποιου άλλου, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εάν ο πρώην εραστής σας είναι ιδιαίτερα εκδικητικός και συχνάζει στο 4chan, μπορείτε να ξέρετε τι θα επακολουθήσει. Αν πραγματικά πρέπει να μοιραστείτε τις προσωπικές σας φωτογραφίες ακολουθούν τα καλύτερα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε. Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι έχετε βρει κάποιον που εμπιστεύεστε απόλυτα για να τα μοιραστείτε μαζί του.

3. Αν πρέπει να ανεβάσετε γυμνές φωτογραφίες σε μια υπηρεσία cloud

Α. Ενεργοποιήστε την  επαλήθευση ταυτότητας σε δύο βήματα

Έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά, το πόσο σημαντική είναι η επαλήθευση δύο βημάτων για την ασφάλεια σας. Ειδικά αν οι υπηρεσίες cloud του χρησιμοποιείτε περιέχουν πολύτιμα αρχεία σας. Είναι πραγματικά ο καλύτερος δυνατός τρόπος αυτή τη στιγμή για να προστατέψετε τον λογαριασμό σας από επιθέσεις brute force.

Με την επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων, ο καθένας που θα προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή θα πρέπει να έχει έναν κωδικό ο οποίος συνήθως αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας, πριν από την απόκτηση πρόσβασης. Ευτυχώς σχεδόν σε κάθε μεγάλη υπηρεσία στο internet προσφέρει το άκρως απαραίτητο χαρακτηριστικό.  Να αναφέρουμε ότι αν και είναι η πιο ασφαλής μέθοδος προστασίας αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας μια βασική αρχή: “Ότι κλειδώνει – ξεκλειδώνει.” Ή ανεύρεση ενός zero day που διαλύει την ασφάλεια πάντα είναι πιθανή.

Β. Κρυπτογραφήστε τα αρχεία σας πριν τα ανεβάσετε Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να πάρει στα χέρια του τα πολύτιμα αρχεία σας, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα με αυτά. Η κρυπτογράφηση αρχείων (στην περίπτωση αυτή, αρχεία JPEG) είναι μια πολή εύκολη διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνετε. Υπηρεσίες όπως την Boxcryptor συνεργάζονται άμεσα με τις ποιο σημαντικές υπηρεσίες cloud. Έτσι ώστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε τα προσωπικά σας αρχεία σε έναν ειδικό φάκελο, ο οποίος θα τα κρυπτογραφήσει πριν από την αποστολή τους στο cloud της επιλογής σας.

Ο μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τα αρχεία σας, είναι με ένα κλειδί που μπορείτε να διαθέσετε σε αυτόν που ενδιαφέρεται. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος βρεθεί στο cloud σας “κατά τύχη” δεν θα μπορεί να δει τα αρχεία σας.

4. Εάν πρέπει ανεβάσετε τα προσωπικά σας αρχεία στα κοινωνικά δίκτυα

Α. Πρώτα απ ‘όλα, Μην το κάνετε

Είναι αναμφίβολα ο πιο εύκολος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι κινδυνεύετε. Ακόμα και το Snapchat που υπερηφανεύεται ότι ασφαλίζει τις φωτογραφίες σας, παραβιάστηκε. Αν όμως εσείς θέλετε οπωσδήποτε να τις ανεβάσετε διαβάστε παρακάτω.

Β. Πάμε πάλι: Χρησιμοποιήστε τη επαλήθευση ταυτότητας σε δύο βήματα.

Συγγνώμη για τις επαναλήψεις αλλά το αναφέρουμε ξανά λόγω της σοβαρότητος του θέματος.Όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το  Twitter, διαθέτουν το χαρακτηριστικό ασφαλείας. Απλά χρησιμοποιήστε το.

Γ. Να θυμάστε ότι οι φωτογραφίες στα social media δεν σβήνουν και τόσο εύκολα Μια φωτογραφία δεν σβήνει τόσο εύκολα. Ακόμα και αν εσείς δεν την βλέπετε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ακόμα και σε υπηρεσίες που υπόσχονται ότι σβήνουν άμεσα τις φωτογραφίες σας (βλέπε Snapchat) κάποιος πάντα μπορεί να πάρει ένα screenshot του snap σας.

5. Εάν έχετε iPhone, η διαγραφή της  φωτογραφίας από το τηλέφωνό σας δεν είναι αρκετό

Μπορεί να φαίνεται βολικό να έχετε τις φωτογραφίες σας να αποστέλλονται αυτόματα στο σύννεφο κάθε φορά που τραβάτε μια νέα, αλλά την ίδια ευκολία μπορεί κάποιος να τις πάρει. Όπως εξήγησε ο Jérôme Segura, ανώτερος ερευνητής ασφαλείας της Malwarebytes, μέσω e-mail στο Gizmodo:

Μερικές προσωπικότητες νόμιζαν ότι είχαν διαγραφεί τις ευαίσθητες φωτογραφίες τους από το Άλμπουμ της κάμερας τους, επομένως, δεν είχαν λόγο να ανησυχούν. Ποιος δεν έχει χάσει τις φωτογραφίες ή τη μουσική του λόγω της αυτοματοποίησης του συγχρονισμού της συσκευής του με έναν υπολογιστή ή το cloud;

Έτσι ορισμένα συστήματα back up φυλάσσουν τις εικόνες στο Photo Stream, μια ξεχωριστή συλλογή που είναι συγχρονισμένη σε πολλαπλές συσκευές. Για πολλούς, η διαγραφή μιας εικόνας είναι η λύση, αν δεν διαγράψετε όμως την εικόνα από εκεί συνεχίζει και υπάρχει.

6. Εάν έχετε ήδη ανεβάσει τις φωτογραφίες σας, έχετε επιλογές

Το χειρότερο έχει ήδη συμβεί. Κάπου στο Internet, υπάρχουν αναρτημένες προσωπικές σας φωτογραφίες και θέλετε να τις αφαιρέσετε.   Δυστυχώς, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσετε να σβήσετε τις φωτογραφίες σας, εντελώς από το διαδίκτυο. Αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά.

Αν επικοινωνήσετε πρώτα με την ιστοσελίδα που τις έχει αναρτήσει και δεν θέλουν να τις αφαιρέσουν, το επόμενο βήμα η χρήση του Digital Millennium Copyright Act. Θα σας επιτρέπει να υποβάλετε ένα takedown των αρχείων που δεν επιθυμείτε να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο..

Αν όλα πάλι όλα αυτά δεν λειτουργούν, η αστυνομία θα είναι έτοιμη να παρέμβει σε ότι χρειαστεί. Μετά από όλα αυτά μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά πριν αποφασίσετε να τραβήξετε γυμνά selfies.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).