ΟΗΕ: Πολύ άσχημα νέα για την κλιματική αλλαγή

Έρχονται θανατηφόρα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η κλιματική αλλαγή θα γίνει πολύ χειρότερη. Θα κάνει τον κόσμο πιο άρρωστο, πιο πεινασμένο, φτωχότερο, και πολύ πιο επικίνδυνο τα επόμενα 18 χρόνια με μια “αναπόφευκτη” αύξηση των κινδύνων, αναφέρει μια νέα επιστημονική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών. tree green gray

Η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (UN Intergovernmental Panel on Climate Change report) που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι αν η υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο δεν περιοριστεί, στην Γη που τώρα χτυπιέται τακτικά από θανατηφόρους καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και ξηρασία, τις επόμενες δεκαετίες θα είναι “δυνητικά μη αναστρέψιμη”.

Τα σημερινά παιδιά που μπορεί να ζουν ακόμα το 2100 θα βιώσουν τέσσερις φορές περισσότερες ακραίες κλιματικές συνθήκες από ό,τι σήμερα, ακόμη και με μια πολύ μικρή αύξηση (δέκατα) της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Αν όμως οι θερμοκρασίες αυξηθούν κατά 2 ακόμη βαθμούς Κελσίου από θα βιώσουν πέντε φορές περισσότερες πλημμύρες, καταιγίδες, ξηρασία και κύματα καύσωνα, σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων της IPCC. Ήδη, η καθημερινή ζωή τουλάχιστον 3,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων “είναι εξαιρετικά ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή” και υπάρχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ακραία καιρικά φαινόμενα, αναφέρει η έκθεση.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων μετακομίζει λόγω της επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, και οι φτωχοί του κόσμου πλήττονται μακράν περισσότερο, αναφέρει η έκθεση.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από κύματα καύσωνα, ασθένειες, ακραίες καιρικές συνθήκες, ατμοσφαιρική ρύπανση και πείνα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το πόσοι θα πεθαίνουν εξαρτάται από το πόσο αέριο από την καύση του άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου που παγιδεύει την θερμότητα θα εκτοξεύεται στον αέρα και πώς ο κόσμος θα αρχίσει να προσαρμόζεται σε έναν όλο και πιο ζεστό κόσμο, λένε οι επιστήμονες.

Η έκθεση απαριθμεί αυξανόμενους κινδύνους για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα, τα οικοσυστήματα και τις οικονομίες, με τους ανθρώπους να κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές δισεκατομμυρίων και τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι οι άνθρωποι θα εκτοπίζονται από τα σπίτια τους, καθώς ορισμένα μέρη θα γίνονται ακατοίκητα, ο αριθμός των ειδών θα μειώνεται, τα κοράλλια θα εξαφανίζονται, ο πάγος θα συρρικνώνεται και θα μεγαλώνουν οι ωκεανοί Θα δούμε μια αυξανόμενη εξάντληση οξυγόνου και όξινες βροχές.

Μερικοί από αυτούς τους κινδύνους μπορούν ακόμα να προληφθούν ή να μειωθούν με έγκαιρες δράσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
ΟΗΕ,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).