ΟΗΕ ζητάει την απαγόρευση των smartphone στα σχολεία παγκοσμίως

Τα smartphone θα πρέπει να απαγορευθούν από τα σχολεία για την αντιμετώπιση της αναστάτωσης στην τάξη, τη βελτίωση της μάθησης και την προστασία των παιδιών από τον διαδικτυακό εκφοβισμό, συνιστά σε μια έκθεσή του ο ΟΗΕ.

classroom

Η Unesco, η υπηρεσία εκπαίδευσης, ς και πολιτισμού του ΟΗΕ, δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου συνδέεται με μειωμένη εκπαιδευτική απόδοση και ότι τα υψηλά επίπεδα χρόνου στην είχαν αρνητική επίδραση στη συναισθηματική σταθερότητα των παιδιών.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι η έκκλησή της για απαγόρευση των smartphone στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ψηφιακή τεχνολογία στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της ς νοημοσύνης. Όλα αυτά θα πρέπει πάντα να υποτάσσονται σε ένα “ανθρωποκεντρικό όραμα” της εκπαίδευσης και να μην υποκαθιστούν ποτέ την με πρόσωπο αλληλεπίδραση με τους δασκάλους.

Η Unesco προειδοποίησε τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής να μην αγκαλιάζουν απερίσκεπτα την ψηφιακή τεχνολογία, υποστηρίζοντας ότι ο θετικός αντίκτυπός της στα μαθησιακά αποτελέσματα και την οικονομική αποδοτικότητα θα μπορούσε να υπερεκτιμηθεί και ότι το νέο δεν είναι πάντα το καλύτερο.

“Δεν αποτελούν όλες οι αλλαγές πρόοδο. Το ότι κάτι μπορεί να γίνει δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει”, αναφέρει. Καθώς όλο και περισσότερη μάθηση κινείται στο , ειδικά στα πανεπιστήμια, προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να μην παραμελούν την “κοινωνική διάσταση” της εκπαίδευσης όπου οι μαθητές λαμβάνουν διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο.

“Αυτοί που προτρέπουν την αυξανόμενη εξατομίκευση μπορεί να χάνουν το νόημα του τι σημαίνει εκπαίδευση”.

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).