Ολική απαγόρευση του αμίαντου (χρησιμοποιείται για καθαρισμό νερού)

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των (Environmental Protection Agency) ανακοίνωσε τη Δευτέρα την συνολική απαγόρευση του αμιάντου, μιας καρκινογόνου ουσίας που σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε ορισμένα λευκαντικά με χλώριο, τακάκια φρένων και άλλα .water purification

Ο νέος κανονισμός σηματοδοτεί μια σημαντική του κανονισμού της EPA του 2016 που αναθεώρησε ουσιαστικά τους κανονισμούς που διέπουν δεκάδες χιλιάδες τοξικές χημικές ουσίες σε καθημερινά προϊόντα, από οικιακά καθαριστικά μέχρι ρούχα και έπιπλα.

Ο νέος κανονισμός απαγορεύει τον χρυσοτιλικό αμίαντο, τη μόνη χρήση αμιάντου που επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ουσία βρίσκεται σε προϊόντα όπως τακάκια φρένων και φλάντζες, χρησιμοποιείται για την παρασκευή λευκαντικού χλωρίου αλλά και υδροξειδίου του νατρίου, γνωστό και σαν καυστική σόδα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού.

Η μόνη μορφή αμιάντου που είναι γνωστό ότι εισάγεται, υποβάλλεται σε ή διανέμεται για χρήση στις ΗΠΑ είναι ο χρυσοτίλης αμίαντος, ο οποίος εισάγεται κυρίως από τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία χλωρίου-αλκαλίων, που όπως προαναφέραμε παράγει λευκαντικά, καυστική σόδα και άλλα προϊόντα. Το χλώριο για παράδειγμα είναι ένα απολυμαντικό από αυτά τα προϊόντα και χρησιμοποιείται συνήθως στην επεξεργασία του νερού.

Μόλις δημοσιευτεί ο νέος κανονισμός, θα τεθούν σταδιακά οι απαγορεύσεις στη χρήση χλωρο-αλκαλίων. Η απαγόρευση των χρήσεων του αμιάντου θα αρχίσει να ισχύει σε χρόνια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).