Olympus BioScapes Η ζωή σε μεγέθυνση

Ο εφετινός ς ψηφιακής φωτογραφίας της Olympus, BioScapes, βραβεύει τη «βουτιά» στον μικρόκοσμο Στην πρώτη θέση βρέθηκε το βίντεο των αμερικανών ερευνητών που παραπέμπει σε μια «χνουδωτή» μάζα και αποκαλύπτει τη μαγική διαδικασία της εμβρυϊκής ανάπτυξης μιας δροσόφιλας φωτογραφια: William Lemon, Fernando Amat, Philipp Keller/ Olympus BioScapes Digital CompetitionOlympus BioScapes

Aπό τα μυστήρια της ζωής μέχρι τη μαγεία των οργανισμών σε νανοκλίμακα, η φωτογραφία σε συνδυασμό με τη μικροσκοπία έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην έρευνα ακριβείας. Πριν από λίγες ημέρες, ο διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας της ς Olympus, BioScapes 2014, βράβευσε φωτογράφους που τόλμησαν να «βουτήξουν» στον μικρόκοσμο αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της ζωής.

Εφέτος, το πρώτο βραβείο απέσπασε ένα εντυπωσιακό βίντεο γύρω από την εμβρυϊκή ανάπτυξη μιας δροσόφιλας (Drosophila, που αποκαλείται επίσης μύγα του ξιδιού) από τους ερευνητές Γουίλιαμ Λέμον, Φερνάντο Αμάτ και Φίλιπ Κέλερ του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ (HHMI), στη Βιρτζίνια των .

Το (που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ: www.olympusbioscapes.com/gallery/year/2014) ξεχώρισε ανάμεσα σε 2.500 συμμετοχές και πέρα από την πρώτη θέση χάρισε στους νικητές φωτογραφικό εξοπλισμό της Olympus αξίας 5.000 δολαρίων – δηλαδή περίπου 4.100 ευρώ.

Το βίντεο υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολοσσό, προσφέρει για πρώτη φορά στους επιστήμονες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη «μοίρα» των μεμονωμένων εμβρυϊκών κυττάρων λίγο μετά τη γονιμοποίηση μέχρι την εκκόλαψη της προνύμφης. Το υλικό παρουσιάζει τη διαδικασία της διαίρεσης και της μετανάστευσης των κυττάρων, του σχηματισμού των εσωτερικών οργάνων και της δομής του οργανισμού της δροσόφιλας.

Olympus BioScapes

Με φυτεμένο κήπο μοιάζει η παρεγκεφαλίδα αρουραίου του Τόμας Ντίρινκ από τις ΗΠΑ, που κατέκτησε τη δεύτερη θέσηφωτογραφια: Thomas Deerinck/ Olympus BioScapes Digital Imaging Competition

Η καλύτερη κατανόηση των διαδικασιών που οδηγούν στον ολοκληρωμένο σχηματισμό ενός οργανισμού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ειδικούς να διερευνήσουν σε βάθος τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από την εκδήλωση σοβαρών νόσων.

9CAC5C18D8CBCC35F85A8A87B96F1302
Η τρίτη σε κατάταξη φωτογραφία του θαλάσσιου τσιμπουριού με… περιβολή ουράνιου τόξου του δρος Ιγκόρ Σιβάνοβιτς, από τις ΗΠΑ, το οποίο με τα μακριά του «άκρα» μαζεύει το πλαγκτόν φωτογραφια: Igor Siwanowicz/Olympus BioScapes Digital Imaging Competition

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η φωτογραφία της παρεγκεφαλίδας αρουραίου που ανήκει στον δρα Τόμας Ντρίρινκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και συγκεκριμένα από το Εθνικό Κέντρο για την Ερευνα στη Μικροσκοπία και στην Απεικόνιση.

Επιστήμη

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).