Ναι το OnePlus 5 κλέβει στα benchmarks

Τα OnePlus 5 περιέχουν κώδικα που τους επιτρέπει να χειρίζονται τις δοκιμές αναφοράς (benchmarks) για να επιτύχουν καλύτερη απόδοση, κάτι που ο τελικός χρήστης δεν μπορεί να δει, ισχυρίζεται το αξιόπιστο site τεχνολογίας XDA Developers.

Η εξέταση της συσκευής έδειξε ότι το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιούσαν συσκευές που πέρασαν τα reviews είχε πειραχτεί για να παράγει συγκριτικά αποτελέσματα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής χρήσης.OnePlus 5

“Δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε review του OnePlus 5 εριέχει ένα σημείο αναφοράς με παραπλανητικά αποτελέσματα, καθώς η OnePlus παρείχε στα benchmark sites μια συσκευή που μπορεί να εξαπατήσει τα αποτελέσματα,” γράφει ο Mario Tomas Serrafero στο XDA Developers.

“Είναι μια αδικαιολόγητη κίνηση, διότι τελικά είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης όχι μόνο των τελικών χρηστών, αλλά και του έργου των κριτών και των δημοσιογράφων δίνοντας παραπλανητικά δεδομένα που οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ή να επαληθεύσουν. Τα αποτελέσματα παραπλανούν τόσο τους συγγραφείς όσο και τους αναγνώστες καθώς οι αναλύσεις επιδόσεων βασίζονται σε πειραγμένα σημεία αναφοράς.”

Ο κώδικας εξαπάτησης έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται αποτελέσματα ατα ακόλουθα εργαλεία αναφοράς:

  • AnTuTu
  • Androbench
  • Geekbench 4
  • GFXBench
  • Quadrant
  • Nenamark 2
  • Vellamo

Ο κώδικας εξαπάτησης μπορεί να ξεγελάει το εργαλείο αναφοράς, δείχνοντας ότι το σύστημα τρέχει σε υψηλότερη ταχύτητα από την κανονική ταχύτητα της CPU κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Τα παρακάτω διαγράμματα δείχνουν τις συχνότητες της CPU κατά την εκτέλεση του GeekBench 4 σε σύγκριση με το “κρυφό build” του XDA Developer.

“Σε περίπτωση που δεν είναι προφανές από το παραπάνω γράφημα,” συνεχίζει ο Serrafero, “εξετάσαμε τη συχνότητα της CPU κάθε 100ms και συνολικά μόνο το 24,4% των μετρήσεων επέστρεψε τη μέγιστη συχνότητα 1,9GHz όταν απενεργοποιήσαμε την εξαπάτηση. Με ενεργοποιημένη την εξαπάτηση πέρασε με ένα εκπληκτικό 95 τοις εκατό στη μέγιστη κατάσταση συχνότητας.”

Ο κώδωνας εξαπάτησης ενισχύει την απόδοση των πολλαπλών πυρήνων του OnePlus 5 κατά περίπου 5%, κάτι το οποία δεν ακούγεται πολύ, αλλά όπως επισημαίνει ο Serrafero, “αυτή η ώθηση είναι αρκετή για να προωθήσει τη συσκευή μπροστά από άλλες συσκευές με Snapdragon 835”.

Η OnePlus απάντησε με την ακόλουθη δήλωση:

“Οι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές αναφοράς για να διαπιστώσουν την απόδοση της συσκευής τους και εμείς θέλουμε να δουν την πραγματική απόδοση του OnePlus 5. Επομένως, έχουμε επιτρέψει σε εφαρμογές αναφοράς να τρέχουν σε κατάσταση παρόμοια με την καθημερινή χρήση. Επιπλέον, κατά την εκκίνηση των εφαρμογών το OnePlus 5 τρέχει σε παρόμοια κατάσταση για να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία οι εφαρμογές είναι ανοιχτές.Δεν επικαλύπτουμε τη συσκευή, αλλά προβάλλουμε το δυναμικό απόδοσης του OnePlus 5. “

Αυτή η δήλωση δεν έχει νόημα, αφού αυτή η αύξηση της απόδοσης της CPU πραγματοποιείται μόνο όταν εκτελούνται επιλεγμένα εργαλεία αναφοράς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το XDA Developer αναφέρει ότι η OnePlus κλέβει στις δοκιμές. Τον Ιανουάριο, βρέθηκε ένας μηχανισμός εξαπάτησης στον κώδικα του OnePlus 3T.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).