Το Patch Tuesday Ιουνίου διορθώνει συνολικά 94 ευπάθειες


Οι ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ από την Microsoft στο Patch Tuesday Ιουνίου διορθώνει συνολικά 94 ευπάθειες ασφαλείας στο λογισμικό της εταιρείας.

Όπως αναφέραμε σήμερα, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης τρεις ενημερώσεις για τα Windows XP, και το Windows Server 2003. Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία ενημερώνει τα συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα από τον Απρίλιο του 2014, που σταμάτησε να τα υποστηρίζει.Patch Tuesday

Η εταιρεία επιδιόρθωσε επίσης μια νέα ευπάθεια που επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένου και τα Windows 10. Το CVE-2017-8543 που το γνωρίζουν ήδη οι εισβολείς, τους επιτρέπει να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο ενός συστήματος μέσω του SMB στην υπηρεσία αναζήτησης των Windows.

Επιδιορθώθηκε επίσης και η ευπάθεια CVE-2017-8464, η οποία επιτρέπει στους επιτιθέμενους να πάρουν τον έλεγχο ενός συστήματος, καθώς και το CVE-2017-8527, ένα τρωτό σημείο στο Windows graphic font engine που μπορεί να εκμεταλλευτεί με ένα κακόβουλο αρχείο γραμματοσειράς.

Το Microsoft Edge και ο Internet Explorer, τα δύο προγράμματα περιήγησης που υπάρχουν στα Windows 10, ενημερώθηκαν επίσης με πολλά patches για μια σειρά τρωτών σημείων με το Patch Tuesday που κυκλοφόρησε χθες: CVE-2017-8498, CVE-2017-8530 και CVE-2017-8523. Αυτά τα ελαττώματα ασφαλείας έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αλλά η Microsoft αναφέρει ότι δεν γνωρίζει επιθέσεις που επιχειρούν να τα εκμεταλλευτούν.

Συνολικά, τα προϊόντα που ενημερώνονται σήμερα είναι ο Internet Explorer, η Microsoft Edge, τα Windows (όλες οι εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Windows XP), οι υπηρεσίες του Microsoft Office και οι Web εφαρμογές, Silverlight, Skype για Επιχειρήσεις, Lync και το Adobe Flash Player σαν μέρος των προγραμμάτων περιήγησης.

Από τις 94 ευπάθειες που διόρθωσε η Microsoft το μήνα αυτό, τουλάχιστον οι 27 από αυτές αντιμετωπίζουν ελαττώματα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εισβολείς για να αναλάβουν τον έλεγχο ενός συστήματος.

Έτσι είναι σημαντικό να ενημερώσετε τα συστήματά σας άμεσα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news