OpenAI μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη του 1 τρισεκατομμυρίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει “πολύ περισσότερα” από 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα — και ακούστηκε λίγο εκνευρισμένος όταν πιέστηκε για το πώς θα πληρώσει τις τεράστιες δεσμεύσεις δαπανών της.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης στο podcast Bg2 μεταξύ του Sam Altman και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft, Satya Nadella, σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών τους. Ο παρουσιαστής Brad Gerstner (ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Altimeter Capital) ανέφερε ότι η OpenAI αποφέρει αυτή τη στιγμή περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα — ένα σημαντικό ποσό, αλλά ένα ποσό που επισκιάζεται από περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε δεσμεύσεις δαπανών για υποδομές υπολογιστών που έχει κάνει η OpenAI για την επόμενη δεκαετία.

“Πρώτα απ ‘όλα, έχουμε καλά έσοδα από αυτό. Δεύτερον, Brad, αν θέλεις να πουλήσεις τις μετοχές σου, να σου βρω έναν αγοραστή”, είπε ο Altman, προκαλώντας γέλια από τον Nadella. “Αρκετά. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να αγοράσουν μετοχές της OpenAI”.

Η απάντηση του Altman συνέχισε, υποστηρίζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της OpenAI. “Σχεδιάζουμε τα έσοδα να αυξηθούν απότομα. Τα έσοδα αυξάνονται απότομα. Ποντάρουμε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι όχι μόνο το ChatGPT θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα από τα σημαντικά clouds τεχνητής νοημοσύνης, ότι η επιχείρηση καταναλωτικών συσκευών μας θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να αυτοματοποιήσει την επιστήμη θα δημιουργήσει τεράστια αξία…”

Ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, πρόσθεσε τη δική του υπεράσπιση, “τόσο ως συνεργάτης όσο και ως επενδυτής, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που έχω δει από την OpenAI που να έχουν εφαρμόσει και να μην το έχουν ξεπεράσει”

follow us
Previous Article

Microsoft αφαιρεί το "Copilot μπορεί να κάνει λάθη"

Next Article

Microsoft έφτιαξε επιτέλους το Update and shut down

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).