Νέος γρηγορότερος Opera 41

H Opera Software μόλις κυκλοφόρησε την νέα σταθερή έκδοση Opera 41, του δημοφιλούς cross-platform προγράμματος περιήγησης για όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα desktop.

Ίσως το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό του Opera 41 είναι η βελτίωση του χρόνου εκκίνησης του νέου browser. Σύμφωνα με την Opera Software, με τον νέο Opera 41 θα παρατηρήσετε μια βελτίωση έως και 86% στους χρόνους εκκίνησης, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
Opera 41
Η βελτίωση στο χρόνο εκκίνησης μειώνεται ανάλογα με τις καρτέλες που θα πρέπει να γίνουν restore κατά την διάρκεια ανοίγματος της εφαρμογής. Έτσι για 10 περίπου καρτέλες, ο χρόνος εκκίνησης της εφαρμογής εξακολουθεί να είναι άνω του 50% σύμφωνα με την Opera Software.

Αυτό επιτυγχάνεται με μια νέα λειτουργία προτεραιότητας που επικεντρώνεται στην φόρτωση των καρτελών και την ενεργή καρτέλα για πρώτη φορά στην εκκίνηση. Όλες οι άλλες ανοικτές καρτέλες στον Opera 41 φορτώνουν με χαμηλότερη προτεραιότητα, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Εκτός όμως τα παραπάνω, ο Opera 41 φέρνει και με δύο πρόσθετες βελτιώσεις. Κατ ‘αρχάς, η νέα έκδοση υπόσχεται καλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας όταν κάνετε video conferencing (τηλεδιάσκεψη) μέσω του WebRTC δίνοντας προτεραιότητα σε codecs που είναι συμβατά με το hardware όταν είναι διαθέσιμα.

Επιπλέον, ο Opera μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των pixel, όταν είναι σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας και αν είναι δυνατόν μπορεί να μειώσει τη χρήση της CPU κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).