Όπως Ελλάδα: ΗΠΑ απαγόρεψαν το εμπορικό spyware – κοιμηθείτε ήσυχοι

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν εμπορικό λογισμικό υποκλοπής spyware που απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική ασφάλεια.

spyware

Η κίνηση να απαγορεύσει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, άμυνας και πληροφοριών – να χρησιμοποιούν εμπορικά spyware έρχεται καθώς αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι δεκάδες κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ είχαν τηλεφωνικές συσκευές που παρακολουθούνταν.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τους κινδύνους που ενέχει το εμπορικό spyware, που δημιουργείται από τον ιδιωτικό τομέα και πωλείται σχεδόν αποκλειστικά σε κυβερνήσεις.

Ο Λευκός Οίκος (Biden) ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πριν από την υπογραφή της διαταγής, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να θέτουν πρότυπα για άλλες κυβερνήσεις και συμμάχους τους, που αγοράζουν και αναπτύσσουν εμπορικό λογισμικό κατασκοπείας.

Η εντολή είναι η τελευταία κίνηση που πραγματοποίησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μαζί με την απαγόρευση ορισμένων κατασκευαστών spyware να δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Μαζί με όλα αυτά ψηφίστηκαν νόμοι που στοχεύουν τον περιορισμό της χρήσης και της προμήθειας spyware από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι Αμερικάνοι είναι ασφαλείς. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, έχουμε νωπές μνήμες για την κρατική παρακολούθηση τηλεφωνικών συσκευών και τους νόμους που ήρθαν μετά τις αποκαλύψεις και προσπαθούν να μειώσουν το πολιτικό κόστος.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα σταματήσουν να λειτουργούν, επειδή φοβούνται τις νομικές κυρώσεις, ή σέβονται το ιδιωτικό μας απόρρητο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
spyware

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).