Ουκρανία σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό νεκρών Ρώσων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι το χρησιμοποιεί το αμφιλεγόμενο αναγνώρισης προσώπου Clearview AI για τον εντοπισμό νεκρών Ρώσων στρατιωτών.

“Είναι ευγένεια προς τις μητέρες αυτών των στρατιωτών, και διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσουμε τουλάχιστον τις οικογένειες ότι έχασαν τους γιους τους και να τους επιτρέψουμε κάποια στιγμή να έρθουν για να πάρουν τα πτώματά τους” ανέφερε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και επικεφαλής του υπουργείου ψηφιακού μετασχηματισμού, Mykhailo Fedorov.

ukraine war

Η Clearview AI, είναι μια startup με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αρχικά έγινε πρωτοσέλιδο όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Hoan Thon-That παραδέχτηκε ότι είχε αντιγράψει δισεκατομμύρια εικόνες από ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το Twitter για να δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων. Οι αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου της εφαρμογής είναι εκπαιδευμένοι να ταιριάζουν τις εικόνες με αυτή την τεράστια βάση δεδομένων. Συνδέοντας τις των ανθρώπων με τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να αποκαλυφθεί και η ταυτότητά τους.

Η όταν πρωτοεμφανίστηκε προκάλεσε θύελλες. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόστιμα από την διεθνή κοινότητα και διατάχθηκε να σταματήσει τη λειτουργία της σε ορισμένες χώρες. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να αναπτύσσεται και τώρα η αναγνώριση προσώπου που προσφέρει χρησιμοποιείται στην Ουκρανία.

Η Clearview AI σχεδιάζει να αναγνωρίζει και πρόσωπα καθώς γερνούν, για να χτυπήσει μεγάλες κυβερνητικές συμφωνίες.
Τώρα λειτουργεί ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα 50 δισεκατομμυρίων παραμέτρων με το όνομα GPT-NeoX-20B που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας δωρεάν, κατασκευασμένο από την Eleuther AI, μια προγραμματιστών και ερευνητών που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Φυσικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση ζητημάτων μεροληψίας, τοξικής γλώσσας ή ς που δημιουργούνται από αυτά τα γλωσσικά μοντέλα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παραμετροποιηθούν με τον τρόπο που σκέφτεται ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

Το GPT-NeoX-20B διαδέχεται το GPT-J-6B. Επί του παρόντος είναι το μεγαλύτερο μοντέλο ανοιχτού κώδικα, και περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια παραμέτρους. Μια άλλη ομαδική προσπάθεια από την ομάδα της BigScience εκπαιδεύει αυτή τη στιγμή ένα ξεχωριστό μοντέλο ανοιχτού κώδικα 176 δισεκατομμυρίων παραμέτρων που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).