Παγκόσμιος χάρτης δείχνει τον αριθμό των χρηστών του Internet

Το Oxford Internet Institute έχει δημιουργήσει ένα χάρτη που δείχνει πως θα μοιάζουν οι χώρες αν τα σύνορά τους έχουν αναδιαμορφωθεί από τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου.map-internet

Ο χάρτης είναι στην πραγματικότητα μια ενημερωμένη έκδοση του προηγούμενου World Online map από το 2011, με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον οργανισμό World Bank να δείχνουν λεπτομερώς την εξάπλωση του Διαδικτύου στον πλανήτη μέχρι το τέλος του 2013.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον χάρτη του Oxford Internet Institute, πρέπει να ξέρετε ότι χτίστηκε με τη χρήση hexagon tiles, κάθε tiles  αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον παρακάτω χάρτη, ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός από ό, τι είναι σήμερα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να παραμένουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει τους λιγότερους χρήστες του Διαδικτύου από ότι η Βραζιλία και η Ινδία.

  WordPress com αγοράζει το Tumblr από την Verizon

“Το 46% του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου ζουν στην Ασία”

Επίσης, το Oxford Internet Institute έχει επισημάνει, ότι το 46% των χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ζουν στην Ασία  ισοδυναμεί με όλους τους χρήστες στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι οι περισσότερες χώρες σε μια άλλη αναφορά της Akamai δείχνει ότι τις μεγαλύτερες ταχύτητες τις έχουν επίσης πολλά ασιατικά κράτη, μεταξύ των κορυφαίων χωρών.

Ο χάρτης περιλαμβάνει επιπλέον τη ταχύτητα του Διαδικτύου σε κάθε κράτος. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα των πολιτών αυτής της χώρας. Εξαιρούνται μικρο-χώρες όπου έχουν σε εξέλιξη την υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών, τα μέρη όπου η έκδοση του Internet είναι μεγαλύτερη είναι όπου ο πληθυσμός έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι είναι ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και οι περισσότερες από τις χώρες της ΕΕ. Από την αντίθετη πλευρά είναι οι χώρες από την Ινδία, την Ινδονησία και τα περισσότερα από τα αφρικανικά κράτη.

  Hacked το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η σελίδα ανακατευθύνει σε malware

Δείτε το χάρτη

http://www.oii.ox.ac.uk/

Πηγή: thegreeksenergy.com

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

42  +    =  45

Previous Story

Samsung: Οθόνες κινητών με ανάλυση 11K!

Next Story

Ψηφιακή ανυπακοή (Digital civil disobedience): τακτικές, εργαλεία και θέματα