Παρακολουθήστε ζωντανά το Crew Dragon να πέφτει στην Γη


Παρακολουθήστε ζωντανά στο Youtube, το Crew Dragon της εταιρείας SpaceX να πέφτει στον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς οι αστροναύτες που βρίσκονται μέσα σε αυτό επιστρέφουν στη Γη.

Οι SpaceX και η NASA ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την πιο σημαντική κοινή αποστολή τους μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το Crew Dragon Demo-2, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει ανθρώπους σε τακτικές διαστημικές πτήσεις από την Γη στο Διαστημικό σταθμό και πίσω.

Το Demo-2 είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που εκτοξεύθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την τελευταία αποστολή του Διαστημικό Λεωφορείου το 2011. Η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης του Crew Dragon Demo-2 ήταν για τις 27 Μαΐου, που όμως ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας, που προκλήθηκε από τροπική καταιγίδα, 16 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα πριν από την εκτόξευση. Η δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης έγινε στις 30 Μαΐου 2020 και ήταν επιτυχής.

Το διαστημόπλοιο ετοιμάζεται τώρα να επιστρέψει από τον διαστημικό σταθμό και οι αστροναύτες της NASA έχουν ήδη επιβιβαστεί στο Crew Dragon. Η κατάβαση θα διαρκέσει πολλές ώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά την Κυριακή, στις 21:48 ώρα Ελλάδας, όταν θα πέσουν στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Οι αστροναύτες Behnken και Hurley θα επιστρέψουν στην Γη μέσα σε μία κάψουλα και γιαυτό αποσυνδέθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ξημερώματα Κυριακής, στις 02:00 το πρωί της 2 Αυγούστου, ώρα Ελλάδας. Η κάψουλα Crew Dragon θα κάνει όλους τους απαιτούμενους ελιγμούς με έναν πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο, όπως άλλωστε είναι σχεδιασμένη να κάνει.

Η εταιρεία SpaceX δημιούργησε το Crew Dragon για να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο τόσο κατά την απογείωση όσο και την επιστροφή στη Γη, καθώς και στην προσέγγισή του με τον διαστημικό σταθμό ISS.

Η κάψουλα Demo-2 μαζί με τους αστροναύτες Behnken και Hurley έχει προγραμματιστεί να πέσει στον Κόλπο του Μεξικού στις 9:48 μ.μ. ώρα Ελλάδας, όπου θα τους προσεγγίσει και θα τους παραλάβει οι άνθρωποι της SpaceX. Αυτή θα είναι ιστορικά η πρώτη πτήση για ένα μη κυβερνητικό, εμπορικό διαστημικό σκάφος.

Μόλις το Crew Dragon εισέλθει στην ατμόσφαιρα, θα αναπτύξει τα αλεξίπτωτά του, τα οποία θα το επιβραδύνουν μέχρι την ταχύτητα 24 χιλιομέτρων ανά ώρα περίπου. Ο λόγος που απαιτεί τόσο μεγάλο ταξίδι από τη στιγμή της αναχώρησης μέχρι την προσγείωση είναι ότι το σκάφος πρέπει να επιβραδυνθεί από την ταχύτητα εκκίνησης που υπολογίζεται σε περίπου 28.160 χιλιόμετρα / ώρα, ταχύτητα που έχει όταν αναχωρεί από το ISS.

Η NASA και η SpaceX θα παρέχουν ζωντανή κάλυψη της επιχείρησης,  σε streaming (ροή) και μπορείτε να την δείτε από εδώ.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news