Παραβίασαν την MBDA που κατασκευάζει πυραύλους για Rafale και Belharra ;

Ομάδα hacker ισχυρίζεται ότι έκλεψε 60 GB δεδομένων από την εταιρεία πυραυλικών συστημάτων ΜBDS, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Meteor που χρησιμοποιούνται στα Rafale και στις Belharra

meteor missile

Μία υπόθεση hacking με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ομάδα hacker με το nickname Adrastea και που αυτοπροσδιορίζονται ως μια ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και ερευνητών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει την εταιρεία MBDA.

Η MBDA είναι μια ευρωπαϊκή πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής πυραύλων που ήταν το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των κύριων γαλλικών, βρετανικών και ιταλικών εταιρειών πυραυλικών συστημάτων (Aérospatiale – Matra, BAE Systems και Finmeccanica (τώρα Leonardo)). Το όνομα MBDA προέρχεται από την αρχική των ονομάτων πυραυλικών εταιρειών: Matra, BAe Dynamics και Alenia .

Οι επιτιθέμενοι είπαν ότι τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πληροφορίες για τους υπαλλήλους της εταιρείας που εμπλέκονται σε στρατιωτικά έργα, εμπορικές δραστηριότητες, συμφωνίες συμβολαίων και αλληλογραφία με άλλες εταιρείες.

mbda adrastea

Διαβάζουμε στο μήνυμα της Adrastea:

“Χαίρετε! Είμαστε η «Adrastea» – μια ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και ερευνητών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Βρήκαμε κρίσιμα τρωτά σημεία στην υποδομή του δικτύου σας και αποκτήσαμε πρόσβαση στα αρχεία και στα εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας. Επί του παρόντος, ο όγκος των ληφθέντων δεδομένων είναι περίπου 60 GB.
Τα ληφθέντα δεδομένα περιέχουν εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες για τους υπαλλήλους της εταιρείας σας, οι οποίοι συμμετείχαν στην ανάπτυξη απόρρητων στρατιωτικών έργων της MBDA (PLANCTON, CRONOS, CA SIRIUS, EMADS, MCDS, B1NT κ.λπ..) και σχετικά με τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας σας προς το συμφέρον του Υπουργείου Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεκμηρίωση σχεδιασμού αεράμυνας, πυραυλικά συστήματα και συστήματα προστασίας ακτών, σχέδια, παρουσίαση, βίντεο και φωτογραφικό υλικό (3D), συμβάσεις και αλληλογραφία με άλλες εταιρείες Rampini Carlo, Netcomgroup, Rafael, Thales, ST Electronics κ.λπ. )».

Ως απόδειξη της εισβολής, η Adrastea έδωσε έναν σύνδεσμο (link) προς ένα προστατευμένο με κωδικό αρχείο, το οποίο περιέχει εσωτερικά έγγραφα που σχετίζονται με project της εταιρείας και αλληλογραφία της.

Η MBDA δημοσίευσε την 1η Αυγούστου ένα δελτίο τύπου με το οποίο ισχυρίζεται ότι τα συστήματά της δεν έχουν παραβιαστεί.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με την MBDA, αποκτήθηκαν από ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν υπήρξε παραβίαση των εταιρικών δικτύων. Προς το παρόν, οι εσωτερικές διαδικασίες επαλήθευσης της εταιρείας υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα που έχουν γίνει διαθέσιμα στο διαδίκτυο δεν είναι ούτε διαβαθμισμένα ούτε ευαίσθητα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).