Παραβιάστηκαν λογαριασμοί Call Of Duty; Activision δεν υπάρχει παραβίαση!

Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 500.000 λογαριασμοί Activision ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί. Ο eSports Dexerto ανέφερε ότι σημειώθηκε δεδομένων την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Τα διαπιστευτήρια για πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς, όπως αναφέρει η Dexerto, διέρρευσαν δημόσια και άλλαξαν τα στοιχεία των λογαριασμών για να αποφευχθεί η εύκολη από τους νόμιμους κατόχους.

Οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται κυρίως από παίκτες του εξαιρετικά δημοφιλούς franchise Call of Duty. Αρκετοί λογαριασμοί eSports στο Twitter έχουν αναφέρει επίσης την παραβίαση δεδομένων. Ο πρώτος ήταν ο Okami, ιδρυτής του Respawnable, ο οποίος έγραψε στο Twitter “Είναι έγκυρο”, προσθέτοντας ότι οι παίκτες θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Activision εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση στις 22 Σεπτεμβρίου:

Οι λογαριασμοί της Activision Call of Duty δεν έχουν παραβιαστεί. Οι αναφορές που ισχυρίζονται το αντίθετο δεν είναι ακριβείς. Ερευνούμε όλα τα ζητήματα απορρήτου. Όπως πάντα, συνιστούμε στους παίκτες να λαμβάνουν προφυλάξεις για να προστατεύουν τους λογαριασμούς τους ανά πάσα στιγμή. Επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας χρήσιμης σειράς συμβουλών και αναλυτικών οδηγιών.

Αυτές τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Οι συμβουλές που δίνει η Activision είναι ολοκληρωμένες, αλλά λείπει το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για την προστασία ενός λογαριασμού. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει η επιλογή στους λογαριασμούς της Activision.

Ο Dean Ferrando, επικεφαλής μηχανικός συστημάτων (EMEA) στην Tripwire, ανέφερε ότι τέτοιοι παραβιασμένοι λογαριασμοί παρέχουν “ένα χρυσωρυχείο για κακόβουλους που σκοπεύουν να σχεδιάσουν περαιτέρω , είτε πρόκειται για ηλεκτρονικό ψάρεμα είτε όχι”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).