Πάτρα: Το Twitter αντιδρά στα προϊόντα Κουσουλού

Την παραμονή του Πάσχα τολμήσαμε να εκφέρουμε μια άποψη για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Το γεγονός έχει εξαντληθεί από τα media βέβαια, αλλά εμείς ασχοληθήκαμε με μια άλλη διάσταση του ίδιου θέματος.

twitter laws

Να υπενθυμίσουμε τι γράψαμε:

Σήμερα λοιπόν κυκλοφόρησε μια έντυπη εφημερίδα που πρόβαλε στην πρώτη της σελίδα, εικόνες ενός νεκρού βρέφους. Φωτογραφίες με μώλωπες και σημάδια. Ως που θα φτάσει η εκμετάλλευση, η απανθρωπιά και η τυμβωρυχία;

Είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων και μάλιστα στην πρώτη σελίδα;
Είναι διαφορετικό να επιλέγεις μια εσωτερική σελίδα να δημοσιοποιήσεις τέτοιες εικόνες, και διαφορετικό να τις τοποθετείς μόστρα, στην βιτρίνα σου.

Γνωρίζετε τον σκοπό ύπαρξης των βιτρινών των καταστημάτων…. Καλύτερη προβολή του καταναλωτικού προϊόντος που εμπορευόμαστε σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος. Όμως ο θάνατος δεν μπορεί να είναι θέαμα. Οι δολοφονίες των τριών παιδιών δεν είναι καταναλωτικό προϊόν.

Σημείωση: Δεν θεωρούμε κακό το να ταρακουνήσει κάποιος ιατροδικαστές, ή θεσμούς που χρειάζονται κινητοποίηση. Το πρόβλημα είναι η έκθεση των συγκεκριμένων εικόνων στην “βιτρίνα” για ευνόητους λόγους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν δημοσιευτεί κάπου εσωτερικά της εφημερίδας, αλλά ως γνωστόν το αίμα πουλάει.

Όπως φαίνεται όμως δεν είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε στην συγκεκριμένη πράξη του εκδότη που θεώρησε καλό να εκθέσει στην πρώτη σελίδα, υλικό που είναι κανονικά για ιατροδικαστική χρήση.

Στο Twitter αυτή την στιγμή τρεντάρει το #ta_stoixeia_sas_parakalo γιατί χθες ο συγκεκριμένος εκδότης όταν διάβασε μια αντίθετη άποψη στο κοινωνικό δίκτυο ζήτησε τα στοιχεία του συγγραφέα.

screenshot 2022 04 25 21 43 05

Και μετά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου:

screenshot 2022 04 25 21 49 22

screenshot 2022 04 25 21 50 33

 

screenshot 2022 04 25 21 48 24

screenshot 2022 04 25 22 03 06

Κάποιοι ξεχνάνε. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να σε κάνουν star, αλλά όπως έχουμε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μπορούν και να δικάσουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
Πάτρα,κουσουλός,twitter

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).