Πέθανε στα 65 από καρκίνο ο Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, πέθανε σε ηλικία 65 ετών λόγω επιπλοκών από λέμφωμα. Ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας αντιμετώπιζε τον καρκίνο εδώ και χρόνια, είχε λάβει θεραπεία για το 2009, αλλά δυστυχώς η αρρώστια επέστρεψε με μεταστάσεις.

Ήταν μαζί με τον Bill Gates οι δημιουργοί της εταιρείας Microsoft. Κατά την διαδρομή του στην εταιρεία έζησε την αξιοζήλευτη συμφωνία που θα έκανε τη Microsoft έναν τεχνολογικό κολοσσό. Οδήγησε την εταιρεία να αγοράσει το Quick and Dirty Operating System του Tim Paterson το 1980, βοηθώντας έτσι την εταιρεία του να κλείσει συμφωνία για την προμήθεια του PC-DOS για τους πρώτους υπολογιστές της IBM. Ήταν ένας απλός υπάλληλος μέχρι το 1982, και μετά παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι το 2000. Έκτοτε κατείχε την θέση του εκτελεστικού συμβούλου.

Διαβάζουμε από την wikipedia: Σύμφωνα με κάποιο θρύλο (ο οποίος έχει πραγματική βάση), η μεγαλύτερη κατασκευάστρια υπολογιστών της εποχής, η IBM, αποφάσισε να κατασκευάσει και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό ένα προσωπικό υπολογιστή. Για το σκοπό αυτό χρειαζόταν ένα λειτουργικό σύστημα. Απευθύνθηκε, όπως ήταν φυσικό, στον Κίλνταλ και στην εταιρεία του, αλλά, σύμφωνα με το θρύλο, η Ντόροθι ήταν έτοιμη για ένα ταξίδι σε κάποιο εξωτικό νησί μαζί με το σύζυγό της και γνωστοποίησαν στην IBM ότι συνεννοήσεις μεταξύ τους θα μπορούσαν να αρχίσουν μόνο μετά από δεκαπέντε ημέρες. Η IBM, αγανακτισμένη από τη συμπεριφορά των Κίλνταλ, απευθύνεται στην εταιρεία των Gates και Allen (γνωστής τότε ως Micro-Soft) και ζητά την ανάπτυξη λειτουργικού για τον υπολογιστή της. Οι δύο συνέταιροι, μετά από πυρετώδεις προσπάθειες, παραδίδουν στην IBM το λειτουργικό, που η εταιρία ονόμασε PC-DOS. Η επιτυχία του IBM PC υπήρξε τεράστια και, όπως ήταν φυσικό, αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στη Microsoft, η οποία, έχοντας το προηγούμενο της αποκλειστικής διάθεσης της BASIC στη MITS, φρόντισε να κρατήσει τα δικαιώματα του DOS, μη εκχωρώντας αποκλειστικότητα στην IBM. Έτσι, όταν εμφανίσθηκαν οι “κλώνοι” του IBM PC, η Microsoft ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους κατασκευαστές με λειτουργικό σύστημα (με ορισμένες διαφοροποιήσεις από αυτές του PC-DOS), το οποίο επονόμασε MS-DOS (ακρωνύμιο των λέξεων MicroSoft Disk Operating System). Η ενέργεια αυτή έβαλε την εταιρεία σε τροχιά αλματώδους ανάπτυξης, η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δε διακόπηκε.

  Manjaro: πέρασε τη διανομή Mint στο Hit Ranking του Distrowatch

Ήταν εφευρέτης με 43 διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ κάτω από το όνομά του και ήταν ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στον κόσμο της τεχνολογίας. Υποστήριξε μεμονωμένα το SpaceShipOne του Burt Rutan, ίδρυσε την εταιρία διαστημικών μεταφορών Stratolaunch Systems και ξεκίνησε τη Viulcan Aerospace για να κάνει το διαστημικό ταξίδι πιο προσιτό. Έχει μετοχές στις εταιρείες Charter and Ticketmaster καθώς και σε πολυάριθμες νεοσύστατες εταιρείες.

Επεκτάθηκε επίσης πολύ πέρα ​​από τη συνήθη τεχνολογική σφαίρα. Ίδρυσε την Allen Institutes για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Brain Science και Cell Science για να προωθήσει την Πληροφορική και την Ιατρική και την Paul G. Allen Frontiers Group για βιοτεχνολογίας αιχμής. Έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και εναντίων του ιού έμπολα.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως ο θάνατος του Allen θα επηρεάσει τις πολλές οργανώσεις του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν την λειτουργία τους για πολύ καιρό. Και όπως σημείωσε ο Steve Ballmer σε ένα αφιέρωμα, ο Allen ήταν ένα “θαυμάσιο, φωτεινό και εμπνευσμένο άτομο”. Ο τεχνολογικός κόσμος θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτόν.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +    =  9